Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Puzsér nagyon rossz helyre tenyerelt… Mondhatni visszanyalt a fagyi…

 

Nemrég írtam egy posztot – kezdi bejegyzését Vágó István, az  ország kvízmestere a közösségi oldalán.

Nemrég írtam egy posztot arról, hogy 150 év török uralom ELLENÉRE megtartottuk identitásunkat, megmaradt a kultúránk, nyelvünk, többségi vallásunk. Ez mindannyiunkat büszkeséggel tölthet el.

 

Erre jön Puzsér, és kioktat arról, hogy relativizálom a pusztítást, hogy a megszállók magyarok százezreit hurcolták el rabszolgának, nyomorították és gyilkolták meg. Azt kérdezi, mi a véleményem a tatárjárásról, a holokausztról meg a malenkij robotról. Hogy fáj-e nekem ezek bármelyike is.

A százötven éves török megszállásnak a mellékelt képen olvasható relativizálása olyan fokú ostobaságról és érzéketlenségről tanúskodik, hogy tudomásul kell venni: Vágó István megérett arra, hogy hivatalosan is a DK algyurcsánya legyen. A százötven év alatt a meghódolt országrész elnéptelenedett, a megszállók magyarok százezreit hurcolták el rabszolgának, nyomorították és gyilkolták meg – Vágó Istvánnak, a DK elnökségi tagjának pedig annyi a kommentárja ehhez, hogy milyen sokat gazdagodott a magyar gasztronómia. Értjük, István: lett töltött káposzta, és lett lángos.

Már csak arra vagyok kíváncsi, mi Vágó István véleménye a tatárjárásról, a holokausztról meg a malenkij robotról? Fáj neki ezek bármelyike is? Vagy inkább köszönjük meg a tatár beefsteaket, a frankfurti levest és a Strognoff csirkét? Felfogja-e Vágó István, mennyi rettenetes nyomorúság, mennyi emberi tragédia történt a fenti események nyomán? Érti-e, hogy a részleges túlélés semmit nem von le ezek borzalmából? Vajon komolyan gondolja Vágó István, hogy ha itt maradt néhány jó recept, az évszázados megszállás akár pozitív példa is lehet?

Vágó Istvánnál és a DK-nál nincs jobb érv Orbán Viktor mellett. Ez az ember volt Magyarország kvízprofesszora – ma egy parlamenti párt elnökségi tagja. Hiába szavazott rájuk mindössze minden huszadik magyar, a szégyen közös.” – írta Puzsér.

A posztom melyik mondata indokolta ezeket a kérdéseket? Normális ez az ember?

Igen, írtam arról is, hogy a gasztronómiánk őrzi a 150 év hatását. Ez bűn?

Sőt, azt is megkockáztattam, hogy azok a törökök, akik a hódoltság után hazánkban maradtak, zömükben magyarrá váltak. Ez is különleges és egyedi kultúránk erejét bizonyítja.

Miért nem azt olvassa ki ez az ordító egér a mondataimból, amit pedig nehéz félreérteni: hogy a magyarság hősiesen kiállta a 150 év szenvedését, lábra állt, és megőrizte értékeit?

És ez az ember osztja az észt a HírTV-ben hetente, aki még szövegértelmezésben is vagy retardált, vagy nagyon aljas. – reagált Vágó úr Puzsér írására.

Azt tudtuk eddig is, hogy Puzsér egy homo histericus, de hogy szövegértésből is kihívásokkal küszködik, azt nem.

Forrás: Facebook / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: