Karácsony Gergely megtörte a csendet- rég hallottunk efféle beszédet baloldali politikustól


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Karácsony Gergely Zugló polgármestere, az MSZP-Párbeszéd korábbi közös miniszerelnök-jelöltje nagy-interjút adott.

Csak látszólag volt kiemelkedő az országgyűlési választáson a részvételi arány, valójában még bőven több szavazóra van szükség a Fidesz leváltásához – mondta el Karácsony Gergely a Vasárnapi Híreknek.

Kialakult egy spontán állampolgári mozgalom a taktikai szavazás mellett, amit sok civil szereplő is ösztökélt, miközben a pártok egy jelentős része mindent megtett azért, hogy ez ne következzen be” – fogalmazott Karácsony. Mint mondta, az ellenzéki pártok egymással birkóztak, egymás táborából próbáltak toborozni, miközben „valahogy elfeledkezünk arról, hogy van a társadalomnak egy másik fele, amit meg kellene győzni arról, hogy az ország rossz úton jár.”

Ugyanakkor, mint mondta, „szerencsére úgy tűnik, a választópolgárok kezdik elsöpörni a jelenleg létező pártstruktúrát.” Még nem tekinti veszett ügynek a közelgő újabb választásokat, a szerencsétlen kimenetelű időközi szavazások ellenére sem. A sikerhez azonban nem elég jó független jelölteket találni; a szavazóknak ennél több kell ahhoz, hogy beálljanak az ellenzék mögé.

„Az ellenzék politikai horizontja most be van szűkülve arra a világra, amit a Fidesz teremt. De vannak, lehetnek más világok is.”

– nyilatkozta a politikus. Mint elmondta, ha lenne az ellenzéknek markánsan saját válasza az országot érintő alapvető politikai kérdésekre, maguktól kerülnének elő azok, akik a szavazók szemében is hitelesen képviselhetnék ezeket.

De hiába, hogy rengeteg szavazó és az ellenzéki pártok is azt mondják, hogy a Fidesz világa, világképe egy „rossz film” – fogalmazott Karácsony –, az ellenzéki pártok még mindig nem álltak elő a saját mozijukkal. Pedig a választási győzelemhez „saját víziót és világképet kell felépíteni, és szeptembertől ezt a másik mozit kell bemutatni”.

Mint Karácsony hozzátette, kapásból 10 ideológiai-világnézeti ügyet tudna mondani – a hajléktalanságtól, az alapjövedelemtől az automatizáción át egész a baloldal Európához való viszonyáig –, amit kellően átbeszélve az építkezés alapjául lehetne venni. Attól sem tart, hogy az ország nagyja tényleg meggyőződéses fideszes lenne.

„A baloldali politikusok egy része a lelke mélyén meg van győződve arról, hogy a magyar társadalom valójában jobboldali. Ezért rejtegeti a baloldaliságát – ha van neki olyan egyáltalán.”Mint Karácsony hozzátette, a felmérések ezzel szemben azt mutatják, a társadalom a legtöbb kérdésben baloldali és egyenlőségpárti beállítottságú. Csak addig fogják a Fidesz világában keresni a maguk igazát, amíg nem ismernek másikat.

Forrás: Vasárnapi Hírek, Sztárklikk

Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük