Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hogy mi köze az ország gázszerelőjének, s talán a világ leggazdagabb gázszerelőjének a szegénységhez?

 

Mészáros vs. szegénység: mind a kettő növekszik. Rohamléptekkel…

Az Eurostat felmérése szerint ma Magyarországon a szegények képtelenek a felzárkózásra, miközben Mészáros Lőrinc egyre látványosabban zárkózik fel a világ milliárdosaihoz.

Mészáros a percenkénti 2,5 milliós keresetével már az amerikai énekesnő Beyoncé babérjaira tör, aki 8 milliót keres percenként. A nagy különbség az, hogy az utóbbi a tehetségének köszönheti a vagyonát.

Hogyan fordulhat elő az, hogy Magyarországon a szegényeknek esélyük sincs egy jobb életre, miközben egy vállalkozó naponta több mint 1 milliárdot kereshet közpénzből?

Most például megszerezte a pártállami MSZMP-üdülő utódjaként működő Club Aligát az Appeninn Vagyonkezelő Holding – közölte az MTI. Ez az a cég, ami Mészáros Lőrinc ingatlanportfólióját kezeli, többek között a felcsúti üzletember Balaton körül megszerzett területeit. Azokból márpedig egyre több van: az utóbbi hónapokban Mészáros sorra vásárolta fel az értékes ingatlanokat.

Most az egykori pártüdülő is Mészáros kezébe kerül. Az Appeninn tájékoztatása szerint a Club Aliga 37 hektáros területe és az üdülőkomplexum 167 férőhelyes kikötője mellett a magyar állam tulajdonában lévő, további 10 hektáros ingatlan vagyonkezelési jogait is ők birtokolják a jövőben. A Balatonvilágos területén lévő Club Aliga közvetlenül a Balaton partján fekszik, és igen népszerű üdülőhelynek számít.

A Balaton parti ingatlanok jó részét ráadásul erősen áron alul sikerült megvásárolja Mészáros… Ennek ellenére az adásvételekkel kapcsolatban a Gazdasági Versenyhivatal soha, semmilyen problémát nem talált, vagyis a szervezet egyszerűen szemet hunyt afelett, hogy szépen lassan szinte az egész Balaton Mészáros Lőrincé lesz.

Forrás: HVG / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: