A hűségért fizetség jár, ez a vazallus rendszer lényege – Avagy kiknél landoltak százmilliók


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

“Nekünk Magyarország az első, utána jön az EU, és ha már nincs mit kifosztani, legfeljebb egymásnak esünk”…

 

Ezúttal falusi szálláshely építésére kapott támogatást több tucat szerencsés kormánypárti, a nyertesek között parlamenti képviselő, jogerősen elítélt polgármester és útépítőcég-tulajdonos is van.

A kormány 623 jelentkezőnek osztott ki EU-s milliárdokat egy vidékfejlesztési projekt keretében. Többségük falusi szálláshely építésére kapott támogatást.

A nyertesek listáján az Index legalább két tucat fideszes, vagy a párthoz szorosan köthető illetőt talált, többségük meg is kapta a maximálisan odaítélhető 49 millió forintot.

A szerencsések között van például

Szatmáry Kristóf budapesti fideszes parlamenti képviselő, volt államtitkár, miniszteri biztos résztulajdonában álló Nimfeum Kft,a jogerősen elítélt volt kislétai polgármester, az exfideszes Madácsi Imre,

az algyői Délút útépítőcég egyik tulajdonos-vezetője (ez a vállalat csinálja például Hódmezővásárhely keleti elkerülőjét),

és Bekecs Mátyás, Fazekas Sándor rokona (Fazekas Sándor a döntés megszületésekor még agrárminiszter volt).

Persze akadt a kiválasztottak között olyan pályázó, aki nem a kormánypárthoz köthető: például Máté Bence világhírű természetfotós is kap pénzt a egy interaktív pusztaszeri természetház felépítésére.

A nyertesek egyébként mindenképpen jól járnak, és még csak trükközniük sem kell: az EU-s szabályozás értelmében ugyanis a pénzből felépített ingatlant csak öt évig kell szálláshelyként működtetni, utána eladhatja vagy akár családi házként is használhatja a tulajdonos.

Így tett korábban Izsák fideszes polgármester is, bár ő még az öt éves határidőt sem várta ki. A HVG is megírta, hogy Mondok József az uniós támogatással építtetett vadászkastélyt felvetette ugyan a helyi nyilvántartásba, mint szálláshelyet, valójában azonban sohasem hirdették azt. Helyette a polgármester és a családja lakott benne. Mondok József ellen később vádat emeltek.

Forrás: HVG / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük