A hűségért fizetség jár, ez a vazallus rendszer lényege – Avagy kiknél landoltak százmilliók


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

“Nekünk Magyarország az első, utána jön az EU, és ha már nincs mit kifosztani, legfeljebb egymásnak esünk”…

 

Ezúttal falusi szálláshely építésére kapott támogatást több tucat szerencsés kormánypárti, a nyertesek között parlamenti képviselő, jogerősen elítélt polgármester és útépítőcég-tulajdonos is van.

A kormány 623 jelentkezőnek osztott ki EU-s milliárdokat egy vidékfejlesztési projekt keretében. Többségük falusi szálláshely építésére kapott támogatást.

A nyertesek listáján az Index legalább két tucat fideszes, vagy a párthoz szorosan köthető illetőt talált, többségük meg is kapta a maximálisan odaítélhető 49 millió forintot.

A szerencsések között van például

Szatmáry Kristóf budapesti fideszes parlamenti képviselő, volt államtitkár, miniszteri biztos résztulajdonában álló Nimfeum Kft,

a jogerősen elítélt volt kislétai polgármester, az exfideszes Madácsi Imre,

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.az algyői Délút útépítőcég egyik tulajdonos-vezetője (ez a vállalat csinálja például Hódmezővásárhely keleti elkerülőjét),


és Bekecs Mátyás, Fazekas Sándor rokona (Fazekas Sándor a döntés megszületésekor még agrárminiszter volt).


Persze akadt a kiválasztottak között olyan pályázó, aki nem a kormánypárthoz köthető: például Máté Bence világhírű természetfotós is kap pénzt a egy interaktív pusztaszeri természetház felépítésére.

A nyertesek egyébként mindenképpen jól járnak, és még csak trükközniük sem kell: az EU-s szabályozás értelmében ugyanis a pénzből felépített ingatlant csak öt évig kell szálláshelyként működtetni, utána eladhatja vagy akár családi házként is használhatja a tulajdonos.

Így tett korábban Izsák fideszes polgármester is, bár ő még az öt éves határidőt sem várta ki. A HVG is megírta, hogy Mondok József az uniós támogatással építtetett vadászkastélyt felvetette ugyan a helyi nyilvántartásba, mint szálláshelyet, valójában azonban sohasem hirdették azt. Helyette a polgármester és a családja lakott benne. Mondok József ellen később vádat emeltek.

Forrás: HVG / BalraMagyar


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  
Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük