Minden egyeduralom a paranoiával kezdődik… – Napi két millió Szijjártó Petike védelme. Hogy mi kerül rajta ennyibe?


Szijjártó Péter - Fotó: MNO
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Magyarország a “legbiztonságosabb” ország, mondta a Fidesz. Akkor miért is kell annyira őrizni Szijjártót?

 

„Európa országaiban a külügyminiszterek jellemzően állandó védelemben részesülnek, az Európai Unió tagállamai között pedig Magyarországon az egyik legalacsonyabb az állandó védelemben részesülő személyek száma.

A személyi védelem a világon mindenhol pénzbe kerül. Az állandó védelem széleskörű tevékenységet jelent, figyelemmel a védett személyek és a kijelölt létesítmények védelméről szóló 160/ 1996. (Xl. 5.) Korm. rendelet 2. § a) pontjában és 3. § (1) bekezdésében foglaltakra, ami személyi jellegű és tárgyi eszközök beszerzésére fordított költségekkel jár.”

Lényegében ennyivel hárította el Pintér Sándor belügyminiszter az érdemi válaszadást a szocialista Harangozó Tamás írásbeli kérdésére, melyben a képviselő azt tudakolta, mi indokolja, hogy napi két millió forintba kerül az adófizetőknek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter őrzése.

Pintér szerint a magyar kormány „a világ valamennyi országához hasonlóan rendszeresen felülvizsgálja az ideiglenes vagy az állandó védelemben részesülő személyek körét. A kormány a legutóbbi felülvizsgálat alkalmával döntött úgy, hogy a Terrorelháritási Központnak kell biztosítania a külpolitikáért felelős miniszter védelmét.”

A korábbi közlésekből sem derült ki, hogy pontosan miért is van szükség Szijjártó őrzésére, s hogy miért is kerül ennyire sokba.Az idei évi központi költségvetésből ugyanis 504,4 millió forint, a 2019. évi költségvetésből pedig 641,8 millió forint biztosítását rendelte el a miniszterelnök a feladat ellátásához.

Gyakorlatilag mi is kerül ennyibe?

Mennyi OTTHONÁPOLÁSI-t lehetne ebből fizetni?

Eladták a TEK-et is Mészárosnak?

Az őrző-védő mennyit oszt vissza zsebbe?

Hány érv kell még amellett, hogy a kormány alkalmatlan?

Forrás: 168 óra / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük