Szijjártó Péter - Fotó: MNO
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Magyarország a “legbiztonságosabb” ország, mondta a Fidesz. Akkor miért is kell annyira őrizni Szijjártót?

 

„Európa országaiban a külügyminiszterek jellemzően állandó védelemben részesülnek, az Európai Unió tagállamai között pedig Magyarországon az egyik legalacsonyabb az állandó védelemben részesülő személyek száma.

A személyi védelem a világon mindenhol pénzbe kerül. Az állandó védelem széleskörű tevékenységet jelent, figyelemmel a védett személyek és a kijelölt létesítmények védelméről szóló 160/ 1996. (Xl. 5.) Korm. rendelet 2. § a) pontjában és 3. § (1) bekezdésében foglaltakra, ami személyi jellegű és tárgyi eszközök beszerzésére fordított költségekkel jár.”

Lényegében ennyivel hárította el Pintér Sándor belügyminiszter az érdemi válaszadást a szocialista Harangozó Tamás írásbeli kérdésére, melyben a képviselő azt tudakolta, mi indokolja, hogy napi két millió forintba kerül az adófizetőknek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter őrzése.

Pintér szerint a magyar kormány „a világ valamennyi országához hasonlóan rendszeresen felülvizsgálja az ideiglenes vagy az állandó védelemben részesülő személyek körét. A kormány a legutóbbi felülvizsgálat alkalmával döntött úgy, hogy a Terrorelháritási Központnak kell biztosítania a külpolitikáért felelős miniszter védelmét.”

A korábbi közlésekből sem derült ki, hogy pontosan miért is van szükség Szijjártó őrzésére, s hogy miért is kerül ennyire sokba.

Az idei évi központi költségvetésből ugyanis 504,4 millió forint, a 2019. évi költségvetésből pedig 641,8 millió forint biztosítását rendelte el a miniszterelnök a feladat ellátásához.

Gyakorlatilag mi is kerül ennyibe?

Mennyi OTTHONÁPOLÁSI-t lehetne ebből fizetni?

Eladták a TEK-et is Mészárosnak?

Az őrző-védő mennyit oszt vissza zsebbe?

Hány érv kell még amellett, hogy a kormány alkalmatlan?

Forrás: 168 óra / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: