Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja, frakcióvezető-helyettes
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A szocialista Harangozó kemény  követeléssel küldte meg a Fideszt.

A hivatásosok jogállásról szóló törvényt és a 2019-es költségvetést is módosítani kell, hogy a Belügyminisztérium elkerülje a rendvédelmi szervek összeomlását

A jelenleg is létszámhiánnyal küzdő rendvédelmi szervek tarthatatlan helyzetének a megoldására az MSZP már többször felszólította a kormányt, de a Fidesz minden alkalommal letagadta a valóságot.

A túlórák kifizetésének tervezett megszüntetésével a jövő évtől az állomány akár harmadával kevesebb fizetést vihet haza, míg a túlórák kötelező szabadságmegváltása miatt a parancsnokok azzal szembesülhetnek, hogy képtelenek lesznek megszervezni a szolgálatot.

Ha ezt a javaslatot végig viszik, akkor a Büntetés-végrehajtás szervezete lesz az első, amely nem tudja majd ellátni a feladatát, de a várható leszerelési hullám miatt ez igaz lesz a rendőrségre és tűzoltókra is. Annak érdekében, hogy elkerüljük a rendvédelmi szervek összeomlását törvény- és költségvetés módosításra van szükség.

A rendvédelmi dolgozók és az ország biztonságának érdekében követeljük, hogy az őszi ülésszak elején a kormány nyújtsa be a Hszt. és a költségvetés módosítását!

MSZP

Bővebb információ: Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja, frakcióvezető-helyettes


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: