Soros György Fotó: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Újabb tüntetést tartottak a Soros-szervezetek”. „Soros civiljei nem vesznek el, csak átalakulnak…”

Miféle kottáról beszél a propagandagépezet? Az otthonápolás egy kényszerintézmény, ugyanis az állam kötelessége volna a rászorultakat ellátni – törvény szerint erre (is) kell fordítani az adó- és járulékbefizetésekből befolyt összeget.

Ehelyett a kormány és a holdudvarában lebzselő pénzéhes dögevők, bezsebelik a közpénznek azt a részét, amiből ezt kellene kifizetni. És, miután roppant kellemetlen a kötelességük elmulasztása, inkább cinikus gyűlöletkeltéssel palástolják.

„Újabb tüntetést tartottak a Soros-szervezetek”. „Soros civiljei nem vesznek el, csak átalakulnak – Újabb tüntetéshullám kezdődik a Parlamentnél” – adta hírül a Magyar Idők és a Pesti Srácok a pénteki otthonápolási díj emeléséért tartott tüntetés után.

„Néhány tucatnyi civil vett részt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) épületénél tartott demonstráción péntek délután, amit az ápolási díjak miatt hirdettek meg. Az eseményt az aHang mozgalom hirdette meg, a platformhoz olyan jól ismert szereplők csatlakoztak, akik a migrációtól a fakivágásokon és a miniszterelnök-jelölti vitákon át az otthonápolási munkaviszony ügyéig emelték már fel szavukat a kormány ellen.” – sorolja a Magyar Idők szerzője, miféle kétes ügyekben vettek részt a tüntetést szervező civil szervezetek.

„A migráns simogatás után, és saját finanszírozásuk és embercsempészetet segítő tevékenységük védelmezése után, amelyhez nem igazán sikerült még minimális társadalmi támogatottságra sem találni, most igyekeztek valami szívhez szólóbb témát találni. Mi más is lehetne meghatóbb, mint a beteg szeretteiket otthon ápoló szegény emberek sorsa?” – írja a Pesti Srácok.

Mivel a kormányközeli média boldog-boldogtalant sorosozik, nehezen ugorja már meg az ember ingerküszöbét a menetrend szerinti rágalmazás – a pénteki tüntetés után megjelenő cikkeken mégis megakadt a szemem.

Tisztázzuk, kikről is van szó valójában: olyan anyákról, apákról, férjekről, feleségekről, akik saját szeretteiket ápolják otthon gyakorlatilag teljes munkaidőben, sőt, azon is túl.

A valamilyen súlyos rendellenességgel születő, megbetegedő vagy balesetet szenvedő családtagjaikat otthon ápolók 24 órás műszakot teljesítenek az év 365 napján. Nincs betegség, nincs nyaralás, nem lehet elfáradni.
A beteget nem lehet magára hagyni, így az otthonápolók nem tudnak munkát vállalni sem. Szerencsésebb esetben van valaki a családban, aki tud pénzt keresni, de így is egy fizetéssel kevesebb jut nekik, sokan pedig egyedül kénytelenek megküzdeni a problémákkal.

Az EMMI szerint viszont nincs itt semmiféle probléma:

„A legsúlyosabb állapotú hozzátartozót gondozók ellátása 2010 óta 63 százalékkal, 37 050 forintról 58 680 forintra nőtt. Ezenfelül idén januártól bevezették a tartósan beteg gyermeküket legalább húsz éven át otthon ápoló idősek számára az 50 ezer forintos nyugdíj-kiegészítést. Az is fontos előrelépés, hogy a bruttó díjakból nyugdíjjárulékot is fizet az állam, ez azt jelenti, hogy az érintettek nyugdíjjogosultságot szereznek. ” – írja a minisztérium a tüntetésre reagálva.

Borzalmasan aljas dolog épp az otthonápolási díj megemeléséért küzdő emberek problémáit sorosozással hiteltelenné tenni, de a propagandavonaton nincsen fék. Erről a Pesti Srácok szerzőjének alábbi mondata tanúskodik a legtökéletesebben:

„Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a szociálisan rászorulók, családtagjaikat otthon ápolók Soros legújabb civil szervezete kezében egy újabb eszköz céljaik eléréséhez, vagyis Soros György tervének megvalósításához, amelynek Orbán Viktor és kormánya az útjában áll.”

Magyarországon jelenleg kb. 45 000 ember ápolja otthon tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos hozzátartozóját. Ebből kb. 12 000 szülő – nagyrészt édesanya – ápolja otthon súlyosan-halmozottan sérült gyermekét.

Nah kérem szépen, ilyen aljas módon megkomponált és a lakáj média által a nép szemébe sulykolt propagandát demokratikus ország és demokrata vezető nem tesz! Vagy tévednék?

Forrás: Mérce / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: