Kiakadt Nagy Imre unokája: “a cipője sarkáig nem érnek fel”


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

A Jászai Mari térre kerülhet Nagy Imre miniszterelnök szobra. Unokája szerint olyanok teszik mindezt, „akik a cipője sarkáig nem érnek fel”.

KEDVESEIM, MOST VÉGTELENÜL ELSZOMORODTAM.Megölték, a börtönudvar sarkába kaparták el, álnéven, a temető sarkába ásták kátránypapírba-szögesdrótba csavarva… a forradalom 60. évfordulóján alázták végsőkig, hazudoznak róla a mai napig – most szobrát “helyezik át”. Olyanok, akik a cipője sarkáig nem érnek fel.

Sírni tudnék. – írja nyilvános internetes bejegyzésében a mártír miniszterelnök unokája Jánosi Katalin.

Miután Károlyi Mihály, az első magyar köztársasági elnök szobrát már “dicstelen módon eltávolították” helyéről és József Attila szobrát is elszállítanák, Kövér László házelnök, megbízott köztársasági elnök most Nagy Imre szobrát mozdítaná el – tudatta Lendvai Ildikó még 2012-ben. Az MSZP politikusai persze húzni halasztani tudták a dolgot, de megakadályozni nem, megfelelő felhatalmazás híjján.

A szobrok és az általuk megörökített történelmi személyiségek nem tologatható sakkfigurák, a történelem sem rendezhető át önkényesen. A szobroknak kijelölt helyük, otthonuk van a városképben, a történelemben és a nemzeti emlékezetben. A Fidesz az állami kitüntetések sorából már törölte a Nagy Imre-díjat, de a szobrát, “ahogy a többit is, békén kell hagynia” – fogalmaznak a Szocialisták.

 

Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük