A kormány először kecsegtet, aztán elvesz, végül megszívat? – Mi lesz? Kiszervezik a rendvédelmet fideszes nyugdíjas szövetkezeteknek?


Rendőrök - Fotó: MNO
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Úristen! Mi lesz itt, anarchia?

 

Egy blog elég borúsan ír egy 2019. január 1-jétől életbe lép rendőrségi változásról. Ekkortól ugyanis a rendőröknek a túlórát nem fizetik ki, hanem szabadnapban lehet csak kiadni, azaz lecsúsztatható lesz egyedül.

A rendőrségen a hivatalos maximális túlóraszám 416 óra egy évben, és sok rendőr épp az ezekért járó túlórapénz miatt csatlakozott a testülethez.

Ráadásul a valóság más: évi 800-1000 túlóra is becsúszhat, mert rendőrhiány van, és mert muszáj szolgálatot teljesíteni egész évben.

Ha nem módosul ez az elképzelés, akkor a becslések szerint 20-25 százaléka is távozhat az állománynak, ami már hatalmas kiesés. Ezért vagy kitermelnek hirtelen 20 ezer egyenruhást az illetékesek, vagy jobb, ha eltörlik ezt az elképzelést (amely nem érinti a szakszolgálatokat, ha a parancsnokuk úgy látja indokoltnak, nekik kifizetik a túlórákat).

Sok rendőrnek abból keletkezik túlórája, hogy a déli határkerítésnél kellett szolgálatot teljesítenie. És olyan is előfordulhat, hogy 2019-ben akár fél év (!) pluszszabadságuk keletkezik – korábban milliós fizetésük keletkezett a túlórákból. Lehet, hogy egy ilyen kiesést már nem mindenki fog csak úgy lenyelni.És egy ekkora rendőrhiánnyal már nemcsak a közbiztonság biztosítása lesz nehezebb, hanem a határkerítés őrzése is.

Ki fogja így vegzálni a hajléktalanokat?

És hogy leszünk így rendőrállam?

Forrás: HVG / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük