Rendőrök - Fotó: MNO
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úristen! Mi lesz itt, anarchia?

 

Egy blog elég borúsan ír egy 2019. január 1-jétől életbe lép rendőrségi változásról. Ekkortól ugyanis a rendőröknek a túlórát nem fizetik ki, hanem szabadnapban lehet csak kiadni, azaz lecsúsztatható lesz egyedül.

A rendőrségen a hivatalos maximális túlóraszám 416 óra egy évben, és sok rendőr épp az ezekért járó túlórapénz miatt csatlakozott a testülethez.

Ráadásul a valóság más: évi 800-1000 túlóra is becsúszhat, mert rendőrhiány van, és mert muszáj szolgálatot teljesíteni egész évben.

Ha nem módosul ez az elképzelés, akkor a becslések szerint 20-25 százaléka is távozhat az állománynak, ami már hatalmas kiesés. Ezért vagy kitermelnek hirtelen 20 ezer egyenruhást az illetékesek, vagy jobb, ha eltörlik ezt az elképzelést (amely nem érinti a szakszolgálatokat, ha a parancsnokuk úgy látja indokoltnak, nekik kifizetik a túlórákat).

Sok rendőrnek abból keletkezik túlórája, hogy a déli határkerítésnél kellett szolgálatot teljesítenie. És olyan is előfordulhat, hogy 2019-ben akár fél év (!) pluszszabadságuk keletkezik – korábban milliós fizetésük keletkezett a túlórákból. Lehet, hogy egy ilyen kiesést már nem mindenki fog csak úgy lenyelni.

És egy ekkora rendőrhiánnyal már nemcsak a közbiztonság biztosítása lesz nehezebb, hanem a határkerítés őrzése is.

Ki fogja így vegzálni a hajléktalanokat?

És hogy leszünk így rendőrállam?

Forrás: HVG / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: