A kormány először kecsegtet, aztán elvesz, végül megszívat? – Mi lesz? Kiszervezik a rendvédelmet fideszes nyugdíjas szövetkezeteknek?


Rendőrök - Fotó: MNO
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Úristen! Mi lesz itt, anarchia?

 

Egy blog elég borúsan ír egy 2019. január 1-jétől életbe lép rendőrségi változásról. Ekkortól ugyanis a rendőröknek a túlórát nem fizetik ki, hanem szabadnapban lehet csak kiadni, azaz lecsúsztatható lesz egyedül.

A rendőrségen a hivatalos maximális túlóraszám 416 óra egy évben, és sok rendőr épp az ezekért járó túlórapénz miatt csatlakozott a testülethez.

Ráadásul a valóság más: évi 800-1000 túlóra is becsúszhat, mert rendőrhiány van, és mert muszáj szolgálatot teljesíteni egész évben.

Ha nem módosul ez az elképzelés, akkor a becslések szerint 20-25 százaléka is távozhat az állománynak, ami már hatalmas kiesés. Ezért vagy kitermelnek hirtelen 20 ezer egyenruhást az illetékesek, vagy jobb, ha eltörlik ezt az elképzelést (amely nem érinti a szakszolgálatokat, ha a parancsnokuk úgy látja indokoltnak, nekik kifizetik a túlórákat).

Sok rendőrnek abból keletkezik túlórája, hogy a déli határkerítésnél kellett szolgálatot teljesítenie. És olyan is előfordulhat, hogy 2019-ben akár fél év (!) pluszszabadságuk keletkezik – korábban milliós fizetésük keletkezett a túlórákból. Lehet, hogy egy ilyen kiesést már nem mindenki fog csak úgy lenyelni.

És egy ekkora rendőrhiánnyal már nemcsak a közbiztonság biztosítása lesz nehezebb, hanem a határkerítés őrzése is.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Ki fogja így vegzálni a hajléktalanokat?


És hogy leszünk így rendőrállam?


Forrás: HVG / BalraMagyar


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  
Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük