Illusztráció: Szél Bernadett - LMP
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Alig egy napja még szövetségesek voltak, most azonban borul minden. Gémesi Györgynek és pártjának elege lett az LMP elhúzódó válságából – sokak szerint haláltusájából – és bejelentette: a következő választásokon a gödöllői polgármester Új Kezdet nevű pártja önállóan, az LMP nélkül indul a választásokon. Ezzel pedig egyetlen és utolsó szövetségesét is elveszítette az ökopárt.

Ez a lépés azonban nem maradt válasz nélkül. Gémesi György bejelentése után ugyanis – állítólag – valaki az LMP-ből megüzente Gödöllő polgármesterének, hogy az önkormányzati választáson jelöltet indítanak ellene.

Kudarc minden fronton. Erkölcsileg mindenképp megsemmisült az LMP és úgy néz ki a számok is követik ezt a trendet. Egyre csak csökken a “zöld” párt támogatottsága a választások óta. Verekedések a párt testületi ülésein, sértetten pénzt követelő kampánytanácsadó, etikai vizsgálatok és a sor hosszasan folytatható lenne.

Gémesi pártja és az LMP az április 8-ai választások előtt kötött megállapodást, közös programmal, közös miniszterelnök-jelölttel, illetve közös jelöltekkel indultak. Az utolsó csepp a pohárban Gémesi szerint az LMP etikai bizottságának a döntése volt, amely szerint Szél Bernadettet eltiltották minden pártisztség viselésétől a jövőben.

Gémesi György az ATV Egyenes Beszéd Kontrában péntek este elmondta, bár szeretne továbbra is indulni a polgármesteri tisztségért, de a sajtótájékoztatója után kapott olyan fenyegető üzenetet, hogy akkor majd Gödöllőn is indul az LMP ellene, más pártokkal összefogva.

„Ezt én tudomásul veszem, én abszolút demokrata vagyok” – jelentette ki, majd a műsorvezető kérdésére megerősítette, hogy olyantól kapta az üzenetet, aki döntési helyzetben van az LMP-ben.

Sztárklikk.hu/BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: