Orbán Viktor 2017 november - Fotó: OV Facebook
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hiába nem húzhatták tovább.

Már önmagában viccesek voltak azok a fényképek, amelyek a Hungarian Air Force feliratú Orbán Viktort és sleppjét Izráelbe szállító repülőgép oldalán díszelgett. Elvtársak! Milyen magyar légierő!

Ez a repülőgép egyike volt azoknak az utasszállító repülőgépeknek melyeket a Magyar Honvédség vásárolt. Bár az MSZP képviselői már akkor is arról beszéltek, hogy ezek nem katonai gépek lesznek, hanem a miniszterelnök személyes használatára vásárolják ezeket adófizetői pénzből a Fidesz képviselői lehurrogták és ostobának titulálták a Szocialistákat.

Mára azonban kiderült:

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a Magyar Időknek megindokolta, hogy Orbán Viktor miért a Magyar Honvédség utasszállítójával utazott Izraelbe szerdán. A miniszterelnök annak ellenére utazott az Airbusszal, hogy a gépet hangsúlyozottan nem kormánygépnek vásárolták.

– Mivel a Magyar Honvédségnek van repülőgépe, ezért külföldi hivatalos utak esetén inkább a honvédségnek, és nem egy külföldi légitársaságnak fizetünk.

A Magyar Honvédség tavaly vásárolt két utasszállító Airbus-t, ezek közül az egyik a 605-ös számú gép, amivel Orbán most utazott. Korábban a Honvédelmi Minisztérium és az akkor még kancelláriaminiszter Lázár János is cáfolta, hogy kormányzati gépeket vettek volna. Azt állították, hogy a gépek feladata a csapatszállítás, polgári személyek evakuálása és sebesültszállítás.

BalraMagyar/168 óra


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: