Nyom nélkül eltűnt Magyarország egyetlen mammográfiás szűrőbusza – De van helyette repülőgép a haza védelmére


Fotó: MTI / Balogh Zoltán /
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Lehet hogy nem tűnt az el, csak elveszti közös jellegét és majd valahol felbukkan magánkézben?

 

Aztán majd készpénzes fizetésért mehetünk is szűrésre?Csalás gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség az Ikarus Egyedi (Ikarus EAG) által gyártott egyik mammográfiás szűrőbusz ügyében.

A feljelentés szerint a járművet újként állították forgalomba, alvázszámát megváltoztatták, pedig már 40 ezer kilométert futott. A megrendelt tíz mammográfiás szűrőbuszból csak egyet adtak át, kilencnek semmi nyoma, és azóta az egyetlen átadott busznak is eltűnt.

Az Orbán-kormány a buszt kilenc másikkal együtt rendelte 2017 őszén.  A közbeszerzést a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) rendezte, a tendert a H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft. nyerte, az Ikarus EAG alvállalkozóként vett részt a projektben.

A feljelentés szerint az Ikarus EAG által gyártott szűrőbuszt 2015-ben gyártotta a cég. 2016-ban bérbe adták a BKV-nak, ahol 40 ezer kilométert futott, mielőtt visszakerült a Mabi Bushoz (amit akkor már Ikarus Egyedinek hívtak). A feljelentés alapján az Ikarus EAG ezt a járművet alakította át szűrőbusszá, az átalakítás során pedig új alvázszámot kapott, illetve lenullázták a futásteljesítményét. A motorszám is ugyanaz, mint a BKV által használt busznak.

Állítólag az Egyedinek új buszokkal kellett volna teljesíteni a rendelést. Ráadásul a Zoom.hu úgy értesült, hogy az egyetlen átadott busz is eltűnt azóta.
Az Ikarus csődvédelmet kért maga ellen, jelenleg fizetésképtelen a több milliárdos tartozása miatt.

Már nem csupán hatalmas pénzek tűnnek el (pl. 3000 000 000 000 Ft Manyup-vagyon, TAO-tízmilliárdok), hanem buszok is.
Fejlődünk…


Forrás: 168 óra / BalraMagyar


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük