Nyom nélkül eltűnt Magyarország egyetlen mammográfiás szűrőbusza – De van helyette repülőgép a haza védelmére


Fotó: MTI / Balogh Zoltán /
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Lehet hogy nem tűnt az el, csak elveszti közös jellegét és majd valahol felbukkan magánkézben?

 

Aztán majd készpénzes fizetésért mehetünk is szűrésre?

Csalás gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség az Ikarus Egyedi (Ikarus EAG) által gyártott egyik mammográfiás szűrőbusz ügyében.

A feljelentés szerint a járművet újként állították forgalomba, alvázszámát megváltoztatták, pedig már 40 ezer kilométert futott. A megrendelt tíz mammográfiás szűrőbuszból csak egyet adtak át, kilencnek semmi nyoma, és azóta az egyetlen átadott busznak is eltűnt.

Az Orbán-kormány a buszt kilenc másikkal együtt rendelte 2017 őszén.  A közbeszerzést a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) rendezte, a tendert a H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft. nyerte, az Ikarus EAG alvállalkozóként vett részt a projektben.

A feljelentés szerint az Ikarus EAG által gyártott szűrőbuszt 2015-ben gyártotta a cég. 2016-ban bérbe adták a BKV-nak, ahol 40 ezer kilométert futott, mielőtt visszakerült a Mabi Bushoz (amit akkor már Ikarus Egyedinek hívtak). A feljelentés alapján az Ikarus EAG ezt a járművet alakította át szűrőbusszá, az átalakítás során pedig új alvázszámot kapott, illetve lenullázták a futásteljesítményét. A motorszám is ugyanaz, mint a BKV által használt busznak.Állítólag az Egyedinek új buszokkal kellett volna teljesíteni a rendelést. Ráadásul a Zoom.hu úgy értesült, hogy az egyetlen átadott busz is eltűnt azóta.

Az Ikarus csődvédelmet kért maga ellen, jelenleg fizetésképtelen a több milliárdos tartozása miatt.

Már nem csupán hatalmas pénzek tűnnek el (pl. 3000 000 000 000 Ft Manyup-vagyon, TAO-tízmilliárdok), hanem buszok is.
Fejlődünk…

Forrás: 168 óra / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük