Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Simicska Lajos a korábban Fidesz-közeli üzletember viszonya azon a bizonyos “G-napon” végérvényesen megromlott a miniszterelnökkel és pártjával. Azzal a párttal, amelynek gazdasági hátországát és az ellenzékben töltött szűk 8 esztendőt éppen Simicska finanszírozott.

Aki valaha olvasott politikai cikket annak bizonyára nem ismeretlen Simicska Lajos neve, mint ahogyan nehezen hiszem azt is, hogy aki ezt a cikket olvassa ne ismerné keresztbe-kasul a vállalkozó és a nagyobbik kormánypárt történetét.

Simicska Lajos Orbán Viktor korábbi jó barátja és volt katonatársa szövetkezett a kilencvenes években Orbánékkal és a jelenlegi miniszterelnök kollégiumi szobatársaival és összehozták az évtized legsikeresebb politikai vállalkozását a Fideszt. Megkérdőjelezhető üzleteken keresztül olyan gazdasági hátországot rakott Simicska a Fidesz mögé, amely még ellenzékben is képes volt akkora médiabirodalmat összehozni, melyet a Szocialisták még csak meg sem bírtak közelíteni.

Aztán kétharmad és amit vinni lehetett vittek. Viszont Orbán olyan vészesen közeledni kezdett az oroszokhoz és Putyinhoz, amely rendszer ellen annak idején Simicska is mindent egy lapra feltéve küzdött, hogy végleges kenyértöréshez vezetett.

Simicska és teljes gazdasági birodalma és médiaérdekeltségei kihátráltak a Fidesz mögül, sőt beálltak a Fidesz ellenfele a Jobbik mögé. Bár a vállalkozó mindent mozgósított amije csak volt a párharcból a Fidesz került ki győztesen méghozzá kétharmaddal.

Simicska tehát most feladja összes média és gazdasági érdekeltségét és pletykák szerint az országot is elhagyja. A minden érdekeltségétől megváló Simicska Lajosnak van még egy utolsó húzása: videóra vett egy hosszú monológot, amin közös ügyeikről beszél Orbán Viktorral – írja a Népszava Simicska egyik munkatársára hivatkozva. A cikk szerint Simicska ezt a felvételt több példányban letétbe helyezte azzal, hogy ha vele bármi történne, ez kerüljön nyilvánosságra. – számol be róla a HVG.

“Lajos arról is gondoskodott, hogy ebből többen részleteket lássanak, így a másik oldalon is tisztában lehetnek vele, mivel járna, ha ez kikerülne”

– mondta névtelenséget kérő munkatársa.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: