Minden esélyt elvehet az ellenzéki pártoktól a Fidesz legújabb ármánykodása


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Egyes politológusok szerint brutális új világot hozhat Orbánék legújabb aljassága az ellenzéki pártok számára.

A választójogi törvény legújabb módosítása a végletekig ellehetetleníti az ellenzéki pártokat, figyelmeztet a portálunk által megkérdezett politológus. Mint fogalmaz a klasszikus kampányeszközöket is megtilthatják a pártoknak, amelyekkel még valamelyest felvehették a versenyt a Fidesszel.

“Most úgy áll a helyzet, hogy eltűnhetnek a közterületi plakátok, melyeket a pártok aktivistái helyeztek ki eddig utcabútorokra, ereszcsatornákra. Mivel a fizetett plakáthelyekhez szinte csak a kormánypártok juthatnak hozzá, így elég egyoldalú lesz a verseny. Ha egy picit elemezzük a helyzetet arra jutunk az ellenzék szinte minden megszólalási lehetőségét elveszíti. A fizetett helyek a kormánypártok kezében vannak éppen úgy, mint a sajtó nagy része. Csilliárdos áron persze majd a Tesco-parkoló hátsófalán talán kint lesz majd egy MSZP plakát de sehol máshol” – vélekedik a szakértő.

Ugyanerről beszélt dr. Molnár Zsolt az MSZP budapesti elnöke is sajtótájékoztatóján.

Az MSZP szerint nem az ország, hanem a Fidesz-KDNP pártérdekét szolgálja a választási törvények kedden elfogadott módosítása.

Molnár Zsolt, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelte az egyes választásokkal kapcsolatos törvények módosítását, hogy a kormánypártok azt a folytatták, amelyet az elmúlt években a választási törvények manipulálásával elkezdtek.Hozzátette: a Fidesz semmit sem tanult, semmit sem változott, semmilyen korábbi hibáját nem látja be, a törvénymódosítás után is nekik lejt a pálya.

A szocialista politikus szerint továbbra is lehetőség lesz visszaélésekre, irreálisan megkönnyítették a levélszavazást a határon túli magyaroknak, a magyarországi lakcímmel rendelkező külföldön élő magyarok viszont továbbra is csak nagy nehézségek árán tudnak szavazni.

Molnár Zsolt szóvá tette, hogy bár javaslatot tettek a megváltoztatására, de megmaradt a többes ajánlás jelenlegi formája, amely miatt sorozatos visszaélések történtek a legutóbbi választáson is az ajánlóívek átmásolásával.

Azt is kifogásolta, hogy nem tiltották meg az államnak, az önkormányzatoknak, valamint az állami és az önkormányzati cégeknek, hogy a kampányban fizetet hirdetéseket tegyenek közzé. Egy fair kampányban nincs helye bújtatott választási hirdetéseknek, a kampányban a pártok vegyenek részt, ne avatkozzon abba bele az állam és az önkormányzat – hangoztatta.

A szocialista politikus elfogadhatónak nevezte, hogy a határon túli magyarok szavazzanak a választáson, de szerinte a levélszavazás jelenlegi lebonyolítása visszaélésekhez vezet és a mostani törvénymódosítás tovább enyhített a szabályokon. A holt lelkek is szavazhatnak a Fidesz-KDNP-re – mondta, bírálva ezzel a most bevezetett automatikus regisztrációt.

Molnár Zsolt szerint egységessé kellett volna tenni a szavazást azoknak, akiknek van magyarországi lakcíme és azoknak, akiknek nincs.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük