Hány koporsót használnak hatalmi lépcsőként, hány halottból lesz politikai eszköz? – Tette fel a kérdést Lendvai Ildikó


Lendvai Ildikó
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Nagy Imre szobrának az áthelyezése durván átlépi az ingerküszöböt minden jóérzésű embernél…

 

Ez történt Lendvai Ildikónál is. Írását változtatások nélkül közöljük:

Legalább ne hazudjanak!

Nagy Imre szobra nem azért csípi a szemüket, mert -mint mondták- “a Vértanúk tere a gyalogosoké lesz”, vagy mert most jutott éppen eszükbe a Tanácsköztársaság alatt kivégzett áldozatok emlékművének újra felállítása.

Nagy Imrével az a baj, hogy baloldali volt, sőt kommunista. Az a baj vele, hogy miatta és társai miatt nem lehet kiradírozni 56-ból a baloldalt…

Az a baj, hogy az emléke ellenáll annak a történelemhamisításnak, amely a baloldalt kiiktatja a nemzet történelméből.Nagy Imre arra jó volt, hogy koporsója hátán Orbán felkapaszkodjon az országos politikába. De már nem kell, már zavar: a miniszterelnök másik irányba halad azon a bizonyos történelmi hídon, amelyen a szobor Nagy Imrét ábrázolja…

Így aztán Nagy Imrét most nem újratemetik, hanem két szóba írva újra temetik. Nem tűnik el rögtön, az kínos volna. Átkerül a Jászai térre, a Marx-Engels szobor helyére. Az ott a mindenféle kommunisták ideiglenes állomáshelye, úton a köztérről a szoborparkba, szobortemetőbe.

Baloldali pártok, akármilyen oldali 56-osok, civilek, ugye lesz élőlánc a szobor körül? Ugye nem Mécs Imre áll majd ott egyedül?
Fájdalom és gyász illeti meg azokat, akik 19-ben a “vörösök” ártatlan áldozatai lettek. (Ahogy a fehér terror áldozatait is, persze az most a rezsimnek nem aktuális.) De a szoborcsere nem róluk szól, ők csak az ideológiailag is alkalmas ürügy. Emlékművükön, ami most Nagy Imre helyére kerülne, van egy nagy kőkoporsó. A rendszerváltás története koporsótól koporsóig halad.

Még hány koporsót használnak hatalmi lépcsőként, hány halottból lesz politikai eszköz?
De legalább ne hazudjanak! – írta Lendvai Ildikó a közösségi oldalán.

Nagy Imre szobra (még a helyén) – Fotó: Jánosi Katalin közösségi oldala

Grósz Károly mondta:  “A nárcisztikus vezető minden embert és emléket feláldoz saját dicsősége/hatalma oltárán, csak addig van szüksége rájuk, amíg céljait szolgálják, eszközök csupán.”


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük