Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagyon úgy néz ki, hogy az a politikai vállalkozás, melyet Lehet Más a Politikának neveztek a mai nappal véget ért. Ekkora politikai sebet nincs formáció ami kibírna.

Végül is kudarc. Kudarc minden fronton. Erkölcsileg mindenképp megsemmisült az LMP és úgy néz ki a számok is követik ezt a trendet. Egyre csak csökken a “zöld” párt támogatottsága a választások óta. Verekedések a párt testületi ülésein, sértetten pénzt követelő kampánytanácsadó, etikai vizsgálatok és a sor hosszasan folytatható lenne.

Maga Ungár Péter a párt prominense beszél azon a videofelvételen, ahol a “tiszta” párt arról nyiélatkozik, hogy tudatosan átverték Ron Werbert a párt izráeli kampány-tanácsadóját. Mindeközben a párt etikai bizottsága Ungárt és a párt társelnökét Szél Bernadettet három évre eltiltotta minden tisztség viselésétől. Kilépett a párt alapító elnöke is Schiffer András is pártjából. A botrányok sora pedig csak folytatható lenne.

Ma viszont utolsó szövetségesét is elveszítette az LMP. A Fidesz kétharmadáért felelős formáció még a választási kampányban kötött szövetséget a gödöllői polgármesterrel és pártjával Gémesi Györggyel.

A mérce beszámolója szerint azonban:

Önállóan indul a jövő évi önkormányzati és EP-választáson Gémesi György pártja, az Új Kezdet – ezt ma jelentette be a gödöllői polgármester.

A sajtótájékoztatón a gödöllői városvezető elmondta, a kampány során pártja sokkal inkább megegyezéspárti álláspontot képviselt, mint az LMP, de a kampány közben nem akarták felbontani a szövetséget. Most azonban, hogy az LMP-ben egyre élesednek a belső konfliktusok, elérkezettnek látja az időt a szakításra. Gémesi elmondása szerint az utolsó cseppet a pohárban az jelentette, hogy a párt etikai bizottsága három évre eltiltotta a párttisztségektől Szél Bernadett társelnököt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: