Fotó: fertilizerdaily.ru
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Én nem tudom hogy milyen módszertan alapján és hogyan számolják mindezt, de kérdezem és őszintén Ön keres ennyit, mint amekkora jólét van a KSH szerint?

Nos az állami Központi Statisztikai Hivatal szerint majdnem 11 százalékkal nőtt az átlagkereset egy év alatt. Ha rosszmájú lennék egyből az adatsor mögé írnám, hogy és 150%-al teljesült az ötéves terv, de nincs kedvem humorizálni. Önmagában tragikus az, hogy statisztikai alapon jobban élünk, csak éppen egyetlenegy olyan ismerősöm sincs, aki megélné ezeket a mesébe illő számokat és valóban ilyen jól keresne.

Tehát idén májusban a bruttó átlagkereset

327 500 forint volt

10,9 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban – közölte a KSH. A növekedést a minimálbér és a garantált bérminimum 8, illetve 12 százalékos emelésével, valamint az állami dolgozók béremelésével magyarázzák.

Nemzetgazdasági szinten az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 217 800 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 226 300 forintra becsülhető.

A vállalkozásoknál dolgozók átlagosan 223 500 forintos nettó bért kaptak, az állami és az önkormányzati cégek ennél magasabb, 227 700 forintot nettó fizetést adtak a dolgozóiknak. A közmunkások átlagosan 54 700 forintból kell, hogy megéljenek havonta.

Most igazán erős a gazdaság és nagy a jólét! Kérdés, hogy a sikerek kormányának hatalmas eredményeiből Ön is részesül?

[poll id=”27″]


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: