Nagy Imre szobra (még a helyén) - Fotó: Mapio.net
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagy Imre unokája megszólalt az ügyben, hogy a Jászai Mari térre kerülhet Nagy Imre mártír miniszterelnök Kossuth tér sarkához közeli szobra.

 

Nagy Imre szobra az utolsó emberi pont az elszürkített, rettenetes Kossuth téren. Orbán Nagy Imre és társai vállára kapaszkodva lett valaki 89-ben, ezt már úgy látszik, réges-régen elfelejtette.

„KEDVESEIM, MOST VÉGTELENÜL ELSZOMORODTAM. Megölték, a börtönudvar sarkába kaparták el, álnéven, a temető sarkába ásták kátránypapírba-szögesdrótba csavarva… a forradalom 60. évfordulóján alázták végsőkig, hazudoznak róla a mai napig – most szobrát “helyezik át”. Olyanok, akik a cipője sarkáig nem érnek fel. Sírni tudnék” – írja Facebook oldalán Jánosi Katalin, Nagy Imre unokája.

Szintén ő írta ezt is később:

A SZOBOR-“ÜGYHÖZ” – NAGY IMRE AZ UTOLSÓ SZÓ JOGÁN – „A halálos ítéletet, amelyet reám az igen tisztelt Népbírósági Tanács kirótt, én a magam részéről igazságtalannak tartom, indoklását nem tartom megalapozottnak, és ezért a magam részéről – bár tudom azt, hogy fellebbezésnek helye nincs – elfogadni nem tudom. /…/ – Az ügyész úr vádbeszédében reám a legsúlyosabb, tehát a halálbüntetés kiszabását javasolta. Többek között azzal indokolta, hogy a nemzet nem tud elfogadni olyan ítéletet, amely könyörületes lenne. Sorsomat tehát a nemzet kezébe teszem. Kegyelmet nem kérek.” – osztotta meg Nagy Imre Unokája.

Nagy Imre szobra (még a helyén) – Fotó: Jánosi Katalin közösségi oldala

Ennek a kormánynak nem számít a múlt, a jövőt semmibe veszi, a jelenben pedig azt csinál amit akar arra hivatkozva, hogy az emberek felhatalmazták őket.

Varga Tamás szobrászművész – a szobor alkotója – megszólalását, tiltakozását várjuk. Gondoljuk nem hagyja szó nélkül ő sem ezt a szörnyűséget, amit a hatalom tervez.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: