Visszaütött a STOP SOROS – Magyarország bíróság elé lett állítva


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

“Kitalált,úgynevezett törvény és hozzá kapcsolódó alkotmánymódosítás.” Durva, hogy a magyar jogalkotás több EU előírásba ütközik. Már pedig valószínű,hogy Brüsszelnek igaza van.

 

A civilszívató törvénycsomag volt az utolsó csepp a pohárban, az Európai Bizottság csütörtökön bírósági szakaszba lépteti a menekültek kezelése miatt még 2015-ben indított kötelezettségszegési eljárást.

Kötelezettségszegési eljárást indít csütörtökön Magyarország ellen az Európai Bizottság a menekülteket segítő szervezetek ellen kitalált Stop Soros törvény és a hozzá kapcsolódó alkotmánymódosítás miatt, értesült a Népszava.

Az EB értékelése szerint a jogszabálycsomag több EU előírásba ütközik, ezért felszólító levélben kér választ az aggodalmaira a magyar kormánytól.

„Nem fordíthatunk hátat azoknak az értékeknek és elveknek, amelyekre Európa épült” – kommentálta a lapnak a budapesti fejleményeket Christian Wigand bizottsági szóvivő. Hozzátette, hogy Brüsszel a Velencei Bizottság értékelését is figyelembe fogja venni, amikor dönt arról, hogy a törvény megfelel-e az uniós jognak.

Az Európa Tanács értékelte a törvénycsomagot, majd több okból is a hatályon kívül helyezését javasolta. Szerintük a Stop Soros aránytalan büntetéseket ró ki személyekre és nem-kormányzati szervezetekre, továbbá több ponton sérti az Emberi Jogok Európai Egyezményét.A Velencei Bizottság pedig arra mutatott rá, hogy a 2002-es uniós irányelv pontosan meghatározza, hogyan lehet büntetőjogi eszközökkel megelőzni, illetve kezelni az engedély nélküli határátlépést, az új magyar csomag viszont túlmegy ezeken a kereteken, és igazságtalanul büntet olyan tevékenységeket, amelyek közvetlenül nem tehetők felelőssé az illegális migrációért. A tájékoztató kampányok bűncselekménnyé minősítése szerintük a szólásszabadság jogtalan korlátozásának minősül.

A Népszava értesülése szerint az Európai Bizottság csütörtökön bírósági szakaszba lépteti a magyarországi menekültügyi szabályozás miatt még 2015-ben indított kötelezettségszegési eljárást: a menekültügyi eljárásokat, a visszatérésre vonatkozó szabályokat és a befogadási feltételeket ítélik az uniós joggal összeegyeztethetetlennek.

Forrás: Menedzsment Fórum


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük