Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

“Kitalált,úgynevezett törvény és hozzá kapcsolódó alkotmánymódosítás.” Durva, hogy a magyar jogalkotás több EU előírásba ütközik. Már pedig valószínű,hogy Brüsszelnek igaza van.

 

A civilszívató törvénycsomag volt az utolsó csepp a pohárban, az Európai Bizottság csütörtökön bírósági szakaszba lépteti a menekültek kezelése miatt még 2015-ben indított kötelezettségszegési eljárást.

Kötelezettségszegési eljárást indít csütörtökön Magyarország ellen az Európai Bizottság a menekülteket segítő szervezetek ellen kitalált Stop Soros törvény és a hozzá kapcsolódó alkotmánymódosítás miatt, értesült a Népszava.

Az EB értékelése szerint a jogszabálycsomag több EU előírásba ütközik, ezért felszólító levélben kér választ az aggodalmaira a magyar kormánytól.

„Nem fordíthatunk hátat azoknak az értékeknek és elveknek, amelyekre Európa épült” – kommentálta a lapnak a budapesti fejleményeket Christian Wigand bizottsági szóvivő. Hozzátette, hogy Brüsszel a Velencei Bizottság értékelését is figyelembe fogja venni, amikor dönt arról, hogy a törvény megfelel-e az uniós jognak.

Az Európa Tanács értékelte a törvénycsomagot, majd több okból is a hatályon kívül helyezését javasolta. Szerintük a Stop Soros aránytalan büntetéseket ró ki személyekre és nem-kormányzati szervezetekre, továbbá több ponton sérti az Emberi Jogok Európai Egyezményét.

A Velencei Bizottság pedig arra mutatott rá, hogy a 2002-es uniós irányelv pontosan meghatározza, hogyan lehet büntetőjogi eszközökkel megelőzni, illetve kezelni az engedély nélküli határátlépést, az új magyar csomag viszont túlmegy ezeken a kereteken, és igazságtalanul büntet olyan tevékenységeket, amelyek közvetlenül nem tehetők felelőssé az illegális migrációért. A tájékoztató kampányok bűncselekménnyé minősítése szerintük a szólásszabadság jogtalan korlátozásának minősül.

A Népszava értesülése szerint az Európai Bizottság csütörtökön bírósági szakaszba lépteti a magyarországi menekültügyi szabályozás miatt még 2015-ben indított kötelezettségszegési eljárást: a menekültügyi eljárásokat, a visszatérésre vonatkozó szabályokat és a befogadási feltételeket ítélik az uniós joggal összeegyeztethetetlennek.

Forrás: Menedzsment Fórum


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: