Irány Ausztria – adta ki a jelszót 180 pontban Matolcsy és az MNB – Most nem gáz, hogy Bécs akarunk lenni???


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Irány Ausztria – adta ki a jelszót az MNB, 180 pontban összefoglalva, mit kell tenni a gyorsabb felzárkózásért.

Simán megjátszható volna, ha kevesebb közpénz veszítené el a közvagyon jellegét.

Matolcsy György nem csak Orbán Viktort, hanem korábbi önmagát is leváltotta – ez olvasható ki legalábbis abból a 180 pontból álló reformprogramból, amelyet az MNB készített. Márpedig ezek megvalósítása nélkül a magyar gazdaság belesüpped a közepes fejlettség csapdájába a jegybank szerint.

Az e heti HVG Gazdaság rovatában részletesen elemzik a 180 pontos javaslatcunamit.

Az MNB 2030-ig legalább százezer dolgozót csábítana haza külföldről, már csak azért is, mert a munkaképes korúak száma szerintük addig 570 ezerrel csökken. A közmunkásokat átképzéssel vezetné vissza a nyílt munkaerőpiacra, és szabadabbá tenné a munkavállalást a nyugdíj mellett. A szerzők azt is felvetették, hogy az állam támogassa a magyar cégek külföldi toborzását.

Az egészségügyben évtizedek óta ismételt szakmai evidenciákat sorol a program: az állami finanszírozásnak figyelembe kell vennie a valódi költségeket, az ellátást szűkítő teljesítményvolumen-korlátokat fel kell számolni. De az is fontos felvetés, hogy a magánegészségügyben átlátható viszonyok legyenek, adókedvezménnyel támogatott egészségbiztosítással.

Ami pedig az oktatást illeti, Matolcsynak komoly érdemei vannak abban, amit az elemzés bírál: a felsőfokú végzettségűek aránya nálunk elmarad a régióétól, még inkább az uniós átlagtól. Az érettségi előtt pedig az oktatási rendszernek csökkentenie kell az elemzés szerint a diákok társadalmi és gazdasági hátteréből adódó különbségeket – ez sok EU-s ajánlásban felbukkan, amelyek szerint épp az ellenkezője történik az országban.Mondjuk a forintot nem tudták féken tartani… Közben meg Ausztriát utolérni… hagyjuk már…

Forrás: HVG / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük