Bánki Erik - Fotó: B1Blog
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Van még ennél is lejebb? Bánkinak sikerült alulmúlni önmagát is…

 

A parlamenti képviselők kedd délután nagylelkűen elfogadták a saját fizetés emelésükről szóló törvénymódosítást, ami után a fideszes Bánki Erik benézett a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő, enyhén szólva kormányközeli Echo TV-be védeni a védhetetlent.

Az Országgyűlés gazdasági bizottságának az elnöke szerint végig kell nézni az egész társadalmat, és akkor kiderül, hogy az átlagbérek több mint ötven százalékkal nőttek.

Ha egyes csoportokat nézünk akkor, a pedagógusok bére több mint ötven százalékkal nőtt, az egészségügyi dolgozók bére pedig több mint hatvan százalékkal fog – hívta fel a figyelmet.

Ezután – fűzte hozzá – már csak az utolsó szektor, a képviselők fizetésemelése maradt hátra, azt pedig, hogy ezeket csak 16,5 százalékkal emelték, nem lehet nem mértéktartónak és nem lehet igazságtalannak nevezni. Már csak azért is – vélte -, mert ahogyan a társadalom összes többi rétege számára, úgy a képviselőknek is jár a gazdasági teljesítménnyel arányos fizetésemelés. A képviselők fizetését egyébként évente akarják emelni.

Arról, hogy az egészségügyi dolgozókat az Orbán-kormány hogyan verte át fizetésemelés felkiáltással, ebben a cikkben írt a 168 óra részletesen. Olyan érintett is akadt, akinek csökkent a bére az egyik állítólagos fizetésemelés után. Ami pedig a gazdasági teljesítmény után járó fizetésemelést illeti Bánki Erik őstermelőként is milliomos, a cége tavaly úgy ért el 140 milliós bevételt a semmiből, hogy egyetlen alkalmazottja sem volt.

Forrás: 168 óra / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: