Az egészségügy is a mi kutyánk kölyke! Vagy nem? – Döbbenetes videó a SOTE I-es klinkiáról


SOTE I. Sebészet - Fotó: Mapio.net
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Korózs Lajos nyilvánosságra hozott egy videót. Döbbenetes képsorok, csak erős idegzetűeknek!

A Fidesz jövőellenes költségvetést terjesztett az Országgyűlés elé, mely továbbra sem kíván választ adni az egészségügy rendszerszintű problémáira: a megalázó munkakörülményekre, az átlag alatti fizetésekre, a szakemberek elvándorlására, az egészségügy épületeinek elképesztő leromlására.

Az egészségügy 2010 óta súlyos alulfinanszírozottsággal küzd, amelyet a Fidesz képtelen kezelni: Az Európai Unióban Magyarországon a legmagasabb a magánegészségügy szolgáltatásainak igénybevételi aránya, amely rávilágít, milyen színvonalra rombolta le a Fidesz a közegészségügyi viszonyokat.

A rendszerszintű problémák kezeléséhez szükséges összeg, mintegy 266 milliárd forint rendelkezésre áll a költségvetésben. Ennek forrása az MNB alapítványainak vagyona, mely felett Matolcsy György és rokonsága felelőtlenül és öncélú módon „kiskirálykodott” ahelyett, hogy a közpénz oda került volna ahol arra égető szükség van.

Minderre való tekintettel az alábbi módosításokat javasoljuk:
A módosításban szereplő változtatások a stabil, kiszámítható és az állampolgárok számára megfelelő szolgáltatást nyújtó egészségügy szempontjából elengedhetetlen. Ennek keretében kerül sor az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet forrásainak emelésére. Az MSZP számára elfogadhatatlan, hogy azokat az új, innovatív gyógyszerek, amely a daganatos beteg életét megmenthetnék csak rendkívül lassan, több év elteltével kerülnek forgalomba.

Az egészségügyi, intézmények évek óta súlyos pénzügyi gondokkal küzdenek, újra és újra adósságspirálba kerülnek. A kórházakban már többen halnak meg az ott összeszedett, egyébként megelőzhető betegségekben, mint autóbalesetben. Ennek oka egyrészt az eszközhiány, így a dologi kiadások nagymértékű növelését javasoljuk. Ez olyan infrastruktúrafejlesztési-programmal egészülne ki mintegy 50 milliárd forintos keretösszeggel, mely a körülmények, így a kórházak, szakrendelők épületének, a kórtermeknek, a rendelkezésre álló eszközök színvonalának jelentős emelését célozza.

A másik probléma az intézmények kapcsán az ott dolgozók bérezése, éppen ezért a bérfejlesztések intenzívebbé tétele érdekében további forrásokat javasolunk azzal, hogy drasztikus béremelést kell biztosítani mind az egészségügyi mind a nem egészségügyi végzettségű szakdolgozók esetében. A mentősök bérrendezése nem várhat tovább. Biztosítani kell számukra azt a bért, amelyet éveken keresztül ígérgettek, és amely bérfejlesztés mindezidáig elmarad. Tömegével mondanak fel a mentősök, így az azonnali és teljes körű béremelés kell biztosítani számukra, hogy azok, akik más életét mentik, méltó módon élhessenek. Ezen kívül a mentőautók és az azokban található felszerelés fejlesztésére a dologi kiadások növelése szintén indokolt.Az összevont szakellátás keretében a járó- és fekvőbeteg szakellátásra előirányzott összeg növelését javasoljuk, mert a fejezeti indokolásban feltüntetett 1-1 milliárd forintos ráfordításról senki nem gondolhatja azt, hogy elégséges lesz. Ezen kívül a szervtranszplantációs források, illetve a Magyarországon szakmailag elfogadott, de a finanszírozásba be nem fogadott eljárásokra fordítható források növelését is biztosítja a módosítás.

A gyógyszertámogatás költségvetési összegét nagyságrendileg kell emelni, mert az idősek, a szociálisan rászorultak részére felírt gyógyszerek árának állami támogatása korántsem elégséges. Elengedhetetlen, hogy az onkológiai gyógyszerek elérhetősége javuljon, ezért e gyógyszerkörben is jelentősen növelni kell az állami finanszírozás szintjét. – írja Korózs Lajos.

Titkos felvétel a SOTE 1. számú klinikáján, ahol a betegek és az orvosok, ápolók egy vizes kukát kell kerülgessenek, mert napok (mások szerint hetek) óta folyik a víz a plafonból.
A személyzetnek ki van adva, hogy napközben és éjjel is ürítsék a vízzel teli kukát.

Forrás: Korózs Lajos közösségi oldala


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük