Tiborcz István - Fotó: Átlátszó.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egymilliárd forintért cserélte le a közterületi lámpákat Kecskeméten az egykor Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Elios Zrt., ám a lakók elégedetlenek, több fényt szeretnének.

 

A fideszes városvezetés egy éve megígérte, hogy szakemberekkel megmérik, elég erős-e a LED-es közvilágítás, ám ez azóta sem történt meg – írja a honlapján a Hír TV.

A helyiek szerint a 2014 nyarán átadott „fejlesztés” miatt veszélyesebb lett gyalog és kerékpárral közlekedni Kecskemét egyik forgalmas átkelőhelyén. A korszerűsített közvilágítás fényét hiányolják.

„Indulásnál húsz-huszonegy lux, ahogy megyünk befelé, egyre csökken, a közepén pedig tizenkettő” – magyarázta a fényerősséggel kapcsolatban Király József MSZP-s önkormányzati képviselő.

A kecskemétiek is kíváncsian várják a Csalás Elleni Európai Hivatal vizsgálatát a kecskeméti közvilágítással kapcsolatban.

Falusi Norbert LMP-s képviselő azt nem érti, hogy miért titkosították az Elios több száz oldalas nyertes ajánlatának túlnyomó részét.

Miért is titkosították az Elios több száz oldalas nyertes ajánlatának túlnyomó részét? Na vajon miért? Valószínűleg  a  a pályázatban a megfelelő lux számok szerepeltek csak hát valahogy az olcsóbb és kisebb lámpák kerültek beépítésre, nem lehet? Nos ezért titkos egy világítás felújítási projekt közpénzből!

Forrás: 168 óra / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: