Orbán Viktor és Vladimir Putyin, Moszkva, 2018. július 15. - Fotó: OV Facebook oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ez a három havonkénti raport most már rendszeres lesz? Itt valami bűzlik. Talán nem véletlenül vetődik fel, hogy Orbánnak még nem volt nemzetbiztonsági átvilágítása…

 

A futball-világbajnokság megrendezéséről, energetikai beruházásokról és a gazdasági együttműködésről tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő a Kremlben vasárnap – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Orbán Viktor gratulált vendéglátójának a világbajnokság megrendezéséhez. Kifejtette: Magyarország tiszteli és nagyra tartja az orosz kultúrát, és úgy vélekedett, ennek a sporteseménynek a megrendezésre méltó volt az orosz kultúrához.

Orbán mi alapján tartja nagyra az orosz kultúrát? Bennem felmerül a kérdés, hány Dosztojevszkijt, Tolsztojt, Gogolt, stb., olvasott, hány orosz zeneszerző vagy festő nevét ismeri egyáltalán?

Havasi Bertalan közölte: A megbeszélésen áttekintették a nemzetközi energetikai beruházások helyzetét, illetőleg ezek Európára gyakorolt hatásait, különös tekintettel a Török Áramlat gázvezetékre, amely Magyarország számára is kiemelten fontos.

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin tárgyaltak a két ország gazdasági együttműködésének zászlóshajóját jelentő paksi atomerőmű projektről is, ezzel kapcsolatban megállapították, hogy „minden a korábban kialakított mederben halad” –ismertette a sajtófőnök.

A megbeszélés végén megerősítették: szeptember 18-án tartják a következő magyar-orosz csúcstalálkozót Moszkvában.

A Paks 2-vel kapcsolatos megállapítást mindenesetre árnyalja, hogy Magyarország 2018-ban még egy árva kopejkát sem hívott le az orosz hitelből, a tavalyi fogadkozások ellenére ebben az évben nem kezdődött meg az építkezés. Sőt volt olyan sajtótájékoztató, amikor Süli János miniszter csak feltételesen beszélt az egész beruházásról. A háttérben amúgy valószínűleg elszámolási vita áll.

Forrás: 168 óra / BalraMagyar

Szólj hozzá!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: