Szeged, 2018. március 1. Czeglédy Csaba nyilatkozik miután elhagyta a Szegedi Fegyház és Börtönt 2018. március 1-jén. Az ügyészség a hivatalos képviselõjelölt Czeglédy mentelmi joga miatt megszüntette a bûnszervezetben, üzletszerûen, különösen jelentõs vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bûntettével gyanúsított politikus elõzetes letartóztatását. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselõ, ügyvédként az MSZP és a DK is jogi képviseletét is ellátta több ügyben. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ugye nem véletlen, hogy a 17 fő,akik közül volt olyanok, akiket 8-10 hónapig előzetesben tartottak, mára mind szabadlábra helyezésre került. Csak Czeglédy tölti napjait a szegedi Csillagban.

 

Megszűnt Czeglédy Csaba mandátuma, mivel egy éven keresztül nem vett részt a szombathelyi közgyűlés munkájában – írja az Origo.

A portál cikke szerint a helyi választási bizottság október 14-ére írta ki az új voksolást. A törvényi határidőket figyelembe véve augusztus 27-től szeptember 10-ig lehet majd jelöltet állítani a pártoknak.

Szombathely fideszes polgármestere az eredetileg tervezett időpontra, június 7-re nem hívta össze a megyei jogú város közgyűlését. Ha ezt megteszi, akkor azon az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csabát kérelmére előállítás keretében odavihették volna. Ezt nyilván nem kockáztathatta meg a fideszes vezetés, mert Czeglédy megjelenése nagy médiaérdeklődést váltott volna ki és akkor egy esetleges felszólalásáról is beszámolnak. Másrészt, akkor nem veszítette volna el a képviselői mandátumát.

Megírtuk azt is, hogy az önkormányzati törvény kimondja: az önkormányzati képviselő megbízatása megszűnik abban az esetben, ha “annak az ülésnek az időpontjától, amelyről első ízben távol maradt, egy éven át nem vesz részt a képviselő-testület ülésén”.

Czeglédy a tavaly nyáron indult büntetőügye miatt a 2017. június 15-i ülésen már nem tudott megjelenni. Innen számít az egy éves határidő, ezért is volt fontos számára, hogy a június 7-re tervezett ülésen ott legyen.

Ügyvédje útján mindezt Czeglédy “rendkívül tisztességtelen és joggal való visszaélés”-nek nevezte, ami egyben szerinte hivatali visszaélés is. Ezért ha valóban ilyen formában vesztené el mandátumát, minden jogi eszközt kihasználva küzdene a döntés ellen – üzente.

Szerintem meg igazoltan volt távol, nem?

Forrás: Origo / Sztárklikk / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: