Már tudjuk mire ment ki a játék – Ezért hosszabbítgatták folyton Czeglédy előzetesét


Szeged, 2018. március 1. Czeglédy Csaba nyilatkozik miután elhagyta a Szegedi Fegyház és Börtönt 2018. március 1-jén. Az ügyészség a hivatalos képviselõjelölt Czeglédy mentelmi joga miatt megszüntette a bûnszervezetben, üzletszerûen, különösen jelentõs vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bûntettével gyanúsított politikus elõzetes letartóztatását. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselõ, ügyvédként az MSZP és a DK is jogi képviseletét is ellátta több ügyben. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Ugye nem véletlen, hogy a 17 fő,akik közül volt olyanok, akiket 8-10 hónapig előzetesben tartottak, mára mind szabadlábra helyezésre került. Csak Czeglédy tölti napjait a szegedi Csillagban.

 

Megszűnt Czeglédy Csaba mandátuma, mivel egy éven keresztül nem vett részt a szombathelyi közgyűlés munkájában – írja az Origo.

A portál cikke szerint a helyi választási bizottság október 14-ére írta ki az új voksolást. A törvényi határidőket figyelembe véve augusztus 27-től szeptember 10-ig lehet majd jelöltet állítani a pártoknak.

Szombathely fideszes polgármestere az eredetileg tervezett időpontra, június 7-re nem hívta össze a megyei jogú város közgyűlését. Ha ezt megteszi, akkor azon az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csabát kérelmére előállítás keretében odavihették volna. Ezt nyilván nem kockáztathatta meg a fideszes vezetés, mert Czeglédy megjelenése nagy médiaérdeklődést váltott volna ki és akkor egy esetleges felszólalásáról is beszámolnak. Másrészt, akkor nem veszítette volna el a képviselői mandátumát.

Megírtuk azt is, hogy az önkormányzati törvény kimondja: az önkormányzati képviselő megbízatása megszűnik abban az esetben, ha “annak az ülésnek az időpontjától, amelyről első ízben távol maradt, egy éven át nem vesz részt a képviselő-testület ülésén”.

Czeglédy a tavaly nyáron indult büntetőügye miatt a 2017. június 15-i ülésen már nem tudott megjelenni. Innen számít az egy éves határidő, ezért is volt fontos számára, hogy a június 7-re tervezett ülésen ott legyen.Ügyvédje útján mindezt Czeglédy “rendkívül tisztességtelen és joggal való visszaélés”-nek nevezte, ami egyben szerinte hivatali visszaélés is. Ezért ha valóban ilyen formában vesztené el mandátumát, minden jogi eszközt kihasználva küzdene a döntés ellen – üzente.

Szerintem meg igazoltan volt távol, nem?

Forrás: Origo / Sztárklikk / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük