Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Adakozott a csépai atya, Jász-Nagykun-Szolnok megyében – feljelentették. A rendőrséggel együtt vonult ki az illetékes hivatal ­ két munkatársa a csépai plébániára.

Népünk Nagy Vezére most elégedetten dőlhet hátra. A sok milliárd forint az évekig tartó gyűlöletkampányra nem volt kidobott pénz. Ember, embernek farkasa. Köszönjük Viktor.

Adakozott a csépai atya, Jász-Nagykun-Szolnok megyében – feljelentették. A rendőrséggel együtt vonult ki az illetékes hivatal ­ két munkatársa a csépai plébániára.

Több lakos jelezte a hatóságnak, hogy az atya élelmiszert adományoz az éhezőknek. Ezek a tartós élelmiszerek azonban szerintük nem „biztonságosak”. Talán éppen azok tették a bejelentést, akiknek jó szívvel segített az atya.

A hatóság figyelmeztetésben részesítette Antal Andrást. A plébániai ellenőrzésen semmilyen élelmiszert nem találtak, de az atyának felhívták a figyelmét arra, hogy az élelmiszer-adományozás uniós és nemzeti jogszabályoknak megfelelően élelmiszer-forgalmazásnak minősül. Élelmiszert forgalmazni azonban csak erre a célra regisztrált szervezetnek lehet, a beazonosíthatóság és nyomon követhetőség szabályait betartva.

Arra kérték az atyát, az “élelmiszer forgalmazást” adományozást jelentse be az illetékes hivatalnál, és tegye lehetővé az élelmiszer-szállítmányok ellenőrzését. Ez utóbbi igen komoly papírmunkával járna, ugyanis az atya sokszor másoktól kap – kis mennyiségű – tartós élelmiszert, éppen abból a célból, hogy ossza szét a segítséget kérő rászorulók között.

Antal András megdöbbenve értesült a történtekről, és hallgatta telefonon a hivatali­ dolgozók figyelmeztetését.

Ahogy fogalmazott, Isten első tette mindig a bőkezű adakozás. A parancsok, illetve az engedelmesség csak a második helyen következnek.

Ma minden a parancs betartására degradálódott. A mostani lakossági bejelentés alapja az irigység, a rossz­indulatúság. A szegények napi életben maradásának ellehetetlenítésére tettek egyesek kísérletet.

Az is törvényben van rögzítve, hogy az állam a vallási közösségek irányítására, felügyeletére nem működtethet szervet és nem is hozhat létre.

Ennek ellenére a hatóság emberei azt állították, hogy ha az éhezőknek enni akarok adni, azt nem tehetem meg, ha nincs bejelentés a hivatal felé.

Szomorú! – vélekedik a diakónus, hozzátéve, az éhezők maguk mennek kérni a plébániára, nem pedig ő maga viszi el hozzájuk az élelmet, kötelezve arra őket, fogadják el és egyék meg.

A felkínált élelmiszert nem kell elvinniük – mondta az atya. Ha úgy vélik, az biztonságosan nem fogyasztható, akkor elutasíthatják. Mindenki maga dönti el, mit fogyaszt, mit eszik.

Az atya a házkutatás szabályosságát is megkérdőjelezi. Az is szerepel ugyanis az egyházi törvények között, hogy az egyházi személyek fokozott szabálysértési és büntetőjogi védelemben részesülnek.

Házkutatásra jöttek, ismeretlen – nevét nem vállaló személy bejelentésére, miszerint a szegényeknek ételt adok.

Kiszállt a hatóság, mint egy bűnözőhöz?! – ingatja fejét csalódottan az atya. A rendőrség elismerte, valóban jártak a plébánián, de ők csak közreműködtek, rendőri intézkedés, illetve rendőri intézkedésre okot adó körülmény nem volt.

Ide jutottunk … ? Isten bocsássa meg vétkeiket … Ámen!

 

Minden plébánián bevett szokás,hogy emberek adnak le dolgokat a rászorulók támogatása céljából, a plébánián dolgozó egyházi személyek pedig tovább adják azoknak, akik rászorulnak az adományra…

Miért pont itt lett ebből botrány? Kicsinyes gáncsoskodás lehet a háttérben… olyan elszomorító és olyan gyakori…

Jézus Krisztus mondta, mikor éhes és szomjas voltam ennem és innom adtatok, mikor beteg voltam meglátogattok… De ezek a szavak biztosan kimaradtak a hittan óráról a rezsim köreiben…

Lehetséges, hogy a Fidesz ugyanúgy működik mint a német nemzetiszocialista munkáspárt??? Folyamatosan sulykolni az elveiket az emberekbe, akik viszont nem hódolnak be azt ellehetetlenítik??? A diakónust is próbálják megfélemlíteni. Ha Erdő Péter meg nem szólal fel az érdekében akkor itt valami nagyon nagy baj van a keresztény Magyarországgal.

Forrás: Facebook / BalraMagyar

Szólj hozzá!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: