Varga Mihály
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A román minimálbér már nagyobb vásárlóértékű mint a magyar minimálbér, de megint jönnek a parasztvakítással…

 

Már nemhogy a visegrádi országok között vagyunk a TÖK UTOLSÓK, hanem már Románia is mindjárt leelőz bennünket!

Magyarország 2030-ra Európán belül az öt legjobb ország közé kíván kerülni, ahol érdemes élni és dolgozni – mondta mindezek ellenére Varga Mihály pénzügyminiszter, aki a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülésén történtekről számolt be a sajtó képviselőinek Budapesten, kedden az MTI híre szerint.

Varga ismertette, hogy a Magyar Nemzeti Bank, illetve az Innovációs és Technológiai Minisztérium javaslatait vitatták meg az ülésen. A versenyképesség javítására kidolgozott elképzeléseket nyár végéig áttekintik, illetve egy-egy feladat elvégzéséhez felelősöket is hozzárendelnek.

A kormány gondolkodik azon, hogy az egészségpénztári megtakarítások adókedvezménye megmaradjon – mondta újságírói kérdésre Varga Mihály. A cafetéria a gazdaságpolitikai ösztönző rendszer egyik eleme csak, az egészségbiztosítások mellett a nyugdíjpénztári megtakarítások támogatását is fontosnak tartják.

Akkor hova is lett az 3000 milliárd? Az nem volt fontos?

A kormány azzal számolt, hogy az év egészében 3 százalék körüli infláció valósulhat meg – így kommentálta Varga Mihály újságírói kérdésre a legújabb inflációs adatokat.

A bürokrácia mérete a legtöbb összevetés szerint a többi visegrádi országhoz hasonlítva Magyarországon magasabb – mondta a pénzügyminiszter arra a kérdésre, hogy mi a kormány álláspontja a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége azon javaslatáról, miszerint 100 ezer főt szükséges elbocsátani a közszférából.

Mint mondta, a kormány elrendelte a létszámstopot, nem tervezi, hogy a következő hónapokban az államigazgatás mérete tovább növekedjen. Arról pedig közös gondolkodás zajlik, hogy miképpen lehetne “a közszolgáltatások színvonalának megtartása mellett, kisebb létszámmal” elvégezni a feladatokat – tette hozzá.

…és Bécs egy élhetetlen város…., Misi, nagy franc vagy te… Értjük mi, hogy 5-ek leszünk…  Csak annyi a kérdés, hogy elölről vagy hátulról nézve a listát?

Forrás: HVG / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: