A kép illusztráció
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ez mindennek a teteje. Nehéz indulat nélkül megfogalmazni a következő sorokat. Ez csak néhány lépésnyire van ugyan a legrosszabbtól, de aki embernek tartja magát az ilyen tettet elfogadhatatlannak tartja.

A 24.hu számolt be arról a döbbenetes kálváriáról, amelyet most egy sérült kislány kénytelen átélni. Szűcs Mária akinek a kislánya a Szigetszentmiklósi Bíró Lajos Általános Iskolába éppen ebben az évben ballagott el, két nappal a ballagás előtt tudta meg, hogy Down-szindrómás lánya nem lehet egy tablón az egészséges gyerekekkel.

Az igazgató elhárítja a felelősséget, és arra hivatkozik, hogy a külön tabló „hagyomány”. Amit most épp a gyerekek akartak megváltoztatni, néhány szülő azonban nem engedte, hogy a speciális osztály tanulói is rákerüljenek a tablóra.

Majdnem a Down-szindrómás kislány is felkerülhetett az ép diákok közé a tablóra, de aztán néhány szülő a református osztályból ezt megakadályozta.

Azt, hogy hány szülő ment be a tagozatvezetőhöz tiltakozni, nem lehet pontosan tudni, ahogy azt sem árulták el az iskolában, hogy kik álltak a kezdeményezés útjába. Annyi biztos: nem a gyerekek.

Öt speciális tagozatos gyerek ballagott az idén, tény, hogy nekik eddig mindig külön tabló jutott. Az idén viszont az ép diákok szerették volna, ha az értelmileg akadályozott és értelmi fogyatékos gyerekek is felkerülnek a 8. a osztály tablójára.

Az ügyben megszólalt a Demokratikus Koalíció egyik politikusa is. Ráczné Földi Judit az alábbi nyilvános bejegyzést tette közzé közéleti oldalán:

Kérem valaki magyarázza el nekem a Szigetszentmiklósi kirekesztő történetet. Hogy történhet meg az, hogy egy osztálytablón a saját osztályközösségük közül nem lehetnek rajta a Down szindrómás gyermekek képei???


Ezek a gyermekek a szülők szeme fényei és ezt az örömöt vonta meg tőlük a helyi keresztény közösség. Hogy férhet össze a keresztényi eszmékkel a kirekesztés, a megbélyegzés, a lelki megnyomoritás, a megalázás??? Hisz mind Isten gyermekei!!!


Minden Down szindrómás emberke egy csoda, nem az a megoldás, hogy eltűntetjük őket, még több figyelmet, törődést és gyengédséget érdemelnének


Ti ilyen gyűlölködő országot akartatok?
Sír a lelkem, hogy ilyenek megtörténhetnek.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: