Kásler professzor! Mondja, hány miatyánktól javulna meg az ez áldatlan állapot az egészségügyben?


Dr. Kásler Miklós - fotó: Németh András Péter
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Az arany tapéta árából, amit Orbán szobájába vettek fel lehetne újítani legalább két épületet a János kórházban…

Erre még a Kásler professzor úr nem gondolt?

 

Minden bizonnyal bármelyik magyarországi börtön rendezettebb és tisztább…

Látogatás a Szent János kórházban.

A kórház története mintegy háromszáz éves múltra tekinthet vissza. 1777-ben a Margit körúton létesült az elődje, a szegények kórházaként. Ezt 1820-ban polgári városi közkórháznak neveztek el, majd 1840-től a Kútvölgybe helyezték át. A Diósárok-dűlőben, a filoxéra-járvány után, a kipusztult szőlők helyén, 1898-ban készültek el mai, k.u.k. stílusú pavilonjai – akkor még 420 ággyal. A második világháborúban a szovjet csapatok rommá lőtték a Margit körúti épületet. Utána kerültek a Várhegy alatti Sziklakórház lakói, ápolói és orvosai is a János Kórházhoz. 1956-ban nagy szolgálatot tett a hazának a sebesültek ápolásával. 1970-ben és 1980-ban újabb, modernebb épületekkel gyarapodott.

2012-től a magyar állam, vagyis az EMMI kezelésébe került, és akkor 2,3 milliárd forintból felújították, ami kevéssé látszik rajta. Vagyonkezelője a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium alá tartozó Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Évi ötvenezer fekvőbeteget és egymillió járó-beteget lát el. 744 „aktív” ágy, meg 408 krónikus és rehabilitációs ágy áll a betegek rendelkezésére. A szívsebészeten kívül a korszerű orvostudomány minden ágát magában foglalja – így a reklám.

Szent János Kórház Pszichiátriai osztály – Fotó: NOL


A valóságban óvatosan kell lépkednünk a megsüllyedt kőkockákon a bejáratig, aztán botladozunk a főbejárattól kezdve a girbe-gurba 130 éves, rogyadozó, éles macskaköveken, amíg kiérünk a végképp teljesen lerohadt, kátyúkkal „díszített” jobboldali sétányon a mintegy két méter mély, négyszer négyméternyire beszakadt, vízzel teli árkon, hogy megközelítsük a 14-es pavilont, a III-as belt, ahová megfigyelésre fogadják be a mentőkkel behozott pácienseket.

Úgy néz ki az út, mintha most fejeződött volna be a világháború. Hatalmas, de legalább viszonylag kényelmes kórteremben találjuk meg a hozzátartozónkat egy lepedőkkel elfüggönyözött ágyon. Az állandóan ordítozó, a betegeket és a látogatókat rendre utasító nővérek semmilyen kérdésre nem válaszolnak. Ha kíváncsiak arra, mikor hozzák az ebédet, a válasz: amikor itt lesz az ideje. Hol élünk? Miféle bánásmód ez? Kórház vagy börtön?

Szent János Kórház, orvosi szoba – Fotó: Banditapolitika blog

Úgy látszik, a Szent János Kórház az egészségügy egyik állatorvosi lova, amelyen minden betegség egyszerre látszik. Nyugodjunk meg, mert a (csupán néhány ágban sikeres) magyar sportra sokkal több pénz jut. Arról nem is beszélve, ha a tízparancsolatot betartjuk, akkor nincs betegség.

Jó lehet hogy a Miatyánk kevés lesz ide. Üdvözlégyet is el kell mormolni párat…

Forrás: Zárójel / BalraMagyar

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük