Bódis József - Fotó: Pannondoktor.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Csupán néhány napja köszönt el rektorként a pécsi egyetemtől, de oktatási államtitkárként már jól bemagolta a szokásos kormányzati sablonszövegeket.

 

Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia elnöke és a Pécsi Tudományegyetem korábbi rektora lett az oktatási államtitkár a Kásler Miklós vezette Emberi Erőforrás Minisztériumban.

A pártlapban kezdte meg a tevékenységét Bódis József.

Július elejétől látja el feladatát Bódis József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára, aki nem meglepő módon a pártlapként funkcionáló Magyar Időknek adta első nyilatkozatát.

Ebből kiderül, hogy a Pécsi Tudományegyetem korábbi rektora pontosan ugyanazokat mondja az oktatással kapcsolatban, mint a kormány bármely más tagja:

szerinte „minden elemében nagyobb figyelem irányul az oktatásra az elmúlt nyolc évben a balliberális kormányok időszakához képest”,
szerinte a baloldal kevés pénzt adott az oktatásra,
az ellenzék 2010-ig százmilliárdokat vont el az oktatás területétől,
de ők ma pótolják ezeket a pénzeket,
az iskolák megújulnak, és
szerinte a tanárok „továbbra is megbecsülésre, párbeszédre, megújuló iskolákra és az oktatás színvonalának emelésére számíthatnak”.

Ez egy technika, minden kérdésre a valóság ellentétét kell válaszolni minél többször és minél hangosabban, s akkor sokan elhiszik?

Forrás: MagyarNarancs / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: