Győri Péter, Józsefváros ellenzéki polgármester-jelöltje
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Győri Péternél is elszakadt a cérna… Józsefvárosban a kormánypárti kampánycsapat még hírből sem ismeri a tisztességes megmérettetés fogalmát?

Az ellenzék közös jelöltje, Győri Péter feljelentést tett. Amire minden oka meg is van.

Az elmúlt időszakban a közösségi médiában több választásra jogosult józsefvárosi lakos is arról panaszkodott, nem kapta meg az időközi polgármester-választásról tájékoztató választási értesítőjét.

A jelenség nem csupán az online nyilvánosságban került szóba, de rengeteg panasz a független ellenzéki jelölt, Győri Péter kampánystábjához is eljutott.

Győri a Mércének elmondta, több tucat, hozzávetőleg száz helyi lakos jelezte náluk, hogy nem kapta meg a választási értesítőjét, a kampánycsapat utánajárására pedig az is kiderült, a probléma legtöbb esetben nem csupán a panasztévőket, hanem a velük egy háztömbben lakó szomszédokat is érinti.

Vajon az lehet az oka,hogy ezekről az ” egész háztömbökről” tudható, hogy nem Fidesz szavazók ?

A választási értesítők kiküldése törvényi kötelezettség, a választási eljárási (2013. évi XXXVI. sz.) törvény szabályozza. Ennek értelmében a választási irodának a szavazást megelőző negyvennyolcadik napig kell megküldenie az értesítőt, amelyből a választópolgárok értesülhetnek például arról, melyik szavazókörben is adhatják le voksaikat.

Emellett Győri kampánycsapata szórólapokkal és Facebookon is próbálja tájékoztatni azokat a választópolgárokat, akik nem kapták meg az értesítőjüket.

Győri Péter állítja, több forrásból is hallotta, hogy bizonyos vállalkozók pénzt ígértek roma családoknak a szavazatukért, ami régen is gyakorlat volt a kerületben.

A független jelölt azt állította az ATV Egyenes Beszéd Kontra című műsorban, hogy többen is megkeresték őt és elmondták neki, hogy bizonyos vállalkozók komoly összegekkel kerestek meg a kerületben élő romákat és pénzt ígértek nekik a szavazatukért cserébe.

Mint mondta, ez 5000 forintot jelent személyenként, családok esetében pedig 20.000 forintot.

 

Győri az ATV-ben azt mondta, már nagyon sok mindenben tett feljelentést, most nem tesz, nem pereket akar nyerni, hanem választást. Azt is elárulta, ha polgármesterré választják, nem fog nyomozásokat folytatni visszafelé. Ha szükséges, a szakemberek majd megteszik a megfelelő lépéseket, de ő kerület vezetésével szeretne foglalkozni majd.

Győri Péter ellenfele a vasárnapi választáson a kerület fideszes alpolgármestere, Sára Botond.

Mindeközben Józsefváros ingyenes lapja, a Józsefváros újság is furcsa dolgokat tesz… A lap aktuális számában a 15 hírekkel foglalkozó oldala közül 11-en szerepel Sára Botond.
Ezzel szemben Győri Péter, a helyi civilek, és hat ellenzéki párt által támogatott jelölt egyetlen egyszer jelenik meg
A kerületi lapot egyszer már elkaszálta a Nemzeti Választási Bizottság, akkor az országos kampányban Kocsis Máté neve a 20 oldalas lapban 25-ször szerepelt, 10-szer pedig a fényképe.

Holnap, július 8-án lehet tenni egy élhetőbb Józsefvárosért.  Győri Péter a szavazólapon az első 😉

Győri Péter – Fotó: Facebook

 

Forrás: 168óra / Mérce / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: