Oszd meg ezt a hírt, hogy ne csak a Fidesz hazugságai terjedjenek:

Tóth Bertalan, a szocialisták elnöke irgalmatlanul megküldte a nagy vezért. 

 

Egy közkeletű mondás szerint: ha tükörbe nézel, és nem tetszik, amit benne látsz, ne a tükörben keresd a hibát! Összetörheted a tükröt, eldughatod a tükröt, letakarhatod a tükör bizonyos részeit, de attól a helyzet nem fog változni: nem fog eltűnni, ami nem tetszik.

Az elmúlt hetekben többször felhívtuk a figyelmet arra, hogy az egykori Soros-ösztöndíjas, kinek neve Viktor, újabb támadást indított az igazságszolgáltatás és a civil társadalom ellen.

Most újabb mérföldkőhöz érkeztünk: csökkenti a szólásszabadságot, a vélemény-nyilvánítási szabadságot, és korlátozza a gyülekezési jogot.

Pusztán azért, mert nem tetszik neki, amit a tükörben lát! Nem tetszik neki, hogy látszik az emberei, családtagjai urizálása. Nem tetszik neki, hogy van más vélemény, mint a Fideszé.

Nem tetszik neki, hogy még mindig van kormánytól független újságírás, hogy még mindig van, aki megírja: mezítelen a király! Vagy éppen a király leánya! És nem tetszik nekik, ha a társadalom csoportjai nyilvánosan kifejtik véleményüket arról, amit a Fidesz csinál.

A Fidesz szerint magánügy, hogy a Kormány miniszterelnök-helyettese hol, mikor, kivel és mennyiért vadászik szarvasmarhára, jegesmedvére, „noplízre”.

Szerintem meg nem. Amíg valaki aktív politikus addig a hét minden napján aktív politikus és közszereplő. És egy normális európai országban, ha egy miniszterelnök-helyettes megpróbálná eltitkolni, hogy közbeszerzések nyertesétől fogadott el milliókba kerülő ajándék vadászatokat, már nem lehetne képviselő se, nemhogy kormánytag. Egy ilyen országban a simlis politikust büntetnék, nem a tényfeltáró újságírót.

Ám a Fidesz szerint nem az a probléma, hogy Orbán Viktor vejének aktív közreműködésével az ELIOS elcsalt-e adófizetői tízmilliárdokat, hanem az, hogy mindez felmerült. A Fidesz szerint nem az a probléma, hogy Rogán Antal és rendkívül sikeres üzletasszony felesége helikopterezett, hanem az, hogy kiderült. Nem azzal van bajuk, hogy a világ legnagyobb üzleti géniusza és Felcsút polgármestere, Mészáros Lőrinc 1,5 milliárd forintos magán jachton piheni ki a szerződés-aláírások fáradalmait, hanem hogy mindez napvilágot látott.

És akkor még nem is szóltam Kósa Lajos édesanyjáról, Szijjártó Péter házáról, Habony Árpád luxusmulatozásairól, vagy éppen a Matolcsy-család gyarapodásáról és kapcsolatairól.

Komolyan azt gondolják, hogy ettől majd az emberek nem fognak tudni a fideszes elit urizálásáról? Azt hiszik, hogy nem fogja tudni a kisvárosi tanár, a kórházi ápoló, a fodrász vagy a zöldséges, hogy kinek nőtt ki a földjein egy kacsalábon forgó kastély, vagy éppen ki vásárolta fel a fél Balatont? Ne nézzék már ilyen ostobának a magyar embereket!

Komolyan gondolják, hogy el lehet fojtani a Quaestor-károsultak vagy a devizahitelesek indulatait, ha nem tüntethetnek majd például a Kúria épülete, vagy Matolcsy háza előtt? Komolyan gondolják, hogy ha korlátozzák a gyülekezési jogot, akkor megszűnnek a társadalmi, gazdasági problémák?

Valószínűbb, hogy ez csak a szokásos „elássuk, hogy ne lássuk” problémakezelés fideszes módra.

Ma a fideszes politikusokon múlik, hogy elfogadják-e a szabadságjogainkat korlátozó törvényjavaslatokat. Ha igen, az pontosan azt jelenti, amit a vezérük 30 éve már elmondott:

„Elzárkóznak a párbeszédtől, lehetetlenné teszik azt, hogy azokat az indulatokat, amik felgyülemlenek ebben a társadalomban, normális, civil polgár módjára, szerveződve levezessék. Ezt teszik lehetetlenné.”

Márpedig ennek a következményeit is elmondta a fent nevezett Viktor:

„Az a politikai rendszer, ami nem hajlandó a társadalom megszerveződő erőivel tárgyalni, az csak önmagának tehet szemrehányást, amikor rálőnek. Csak magának! És nem a lövöldözőket kell, hogy terhelje a felelősség, hanem azokat, akik nem voltak hajlandóak a békés szándékúakkal tárgyalni, elismerni azokat, és működni hagyni.”

Gondoljunk erre is, amikor a fideszesek szavaznak majd szabadságjogaink korlátozásáról! – mondta Tóth Bertalan az MSZP elnöke.

Egy baj van a nép nagy része semmit nem tud, mert a média nem közvetíti a parlamenti vitákat, nem tudják miről van szó, nem tudják melyik párt hogyan reagál a be terjesztett törvénytelenségekre. Ha nem tudják akkor nincs is.

A hatalom annyit hazudik amennyit csak akar és tud. Vissza kellene állítani a 2 fordulós választást, mert különben Orbánék sosem lesznek le válthatóak. A gyülekezési-; és szólásszabadság törvénybe iktatása emberiség elleni bűntett, hát hol élünk? Erdogan és Putyin országát másolja a nagy vezér?

 


Oszd meg ezt a hírt, hogy ne csak a Fidesz hazugságai terjedjenek:

Ne maradj le a BalraMagyar híreiről!
Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Ezeket olvasta?

Molnár Csaba nagyon kiakadt Magyar Péterre – “Magyar Péter hazudik”

Magyar Péter vagy hazudik, vagy nőnek tartja magát, vagy nem tiszteli a nőket védő szabályokat. Az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottsága megválasztotta az alelnökeit. Magyar Péter...

Gyászol az ország: Elment gyermekkorunk kedvenc alkotója

Gyászol az ország. Hétfő éjjel, 97 éves korában elhunyt Kertész György, a Vízipók-Csodapók zseniális írója. Halálhírét fia búcsúzó posztja révén tudtuk meg, amelyből kiderült, hogy...

Felrobbant az internet Majka szavai után: Puzsér úrnak nagyon kijárt már egy lángos…

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Pesti Srácok újságírója Ábrahám Róbert egy közéleti vitát úgy rendezett Puzsér Róbert publicistával, hogy egy személyes találkozás alkalmával arcon...

Súlyos bajban van Orbán – Brüsszel eddig tűrt neki

Túlzottdeficit-eljárás indul Magyarország ellen is a közeljövőben – tudta meg az atv.hu a Pénzügyminisztériumtól. „Az Európai Bizottság döntése alapján hét országgal szemben indul túlzottdeficit-eljárás, tehát ez nem...

Orbánék buktak a bíróságon: Példaértékű pert vesztettek

Az állami tulajdonú Nemzeti Sportügynökség 2022 őszén szerezte meg a Nemzeti Sport (Orbán Viktor kedvenc lapjának - szerk.) kiadói jogait, meg nem erősített sajtóértesülések...

Orbán megint beégett: Juszt László feltette a 10 pontos kérdést

Oroszország jelentős lépést tett a nemzetközi kereskedelem terén azzal, hogy megemelte a "barátságtalan országokból" érkező fogyasztási cikkek importvámját. Az érintett termékek között szerepelnek a...

Orbánék máris toporzékolnak: Gyurcsány Ferenc nagyon lerendezte őket

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke közösségi oldalán osztott meg egy fontos írást, amely leleplezte a mai hatalmat: Amíg a radikális szélsőjobb bomber dzsekit...

Komjáthi Imre összeakaszkodott Mészáros Lőrinccel

Mészáros Lőrinc már hosszú ideje nem gázszerelő, hanem tehetős kormánypárti oligarcha  - Komjáthi Imre az MSZP pártelnöke hosszasan levezette miért is kell megadóztatni Mészárost. A...