Az MSZP elnöke nem finomkodott – Olyan gyomrost vitt be Orbánnak, ami minden bizonnyal nem múlik el nyom nélkül


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Tóth Bertalan, a szocialisták elnöke irgalmatlanul megküldte a nagy vezért. 

 

Egy közkeletű mondás szerint: ha tükörbe nézel, és nem tetszik, amit benne látsz, ne a tükörben keresd a hibát! Összetörheted a tükröt, eldughatod a tükröt, letakarhatod a tükör bizonyos részeit, de attól a helyzet nem fog változni: nem fog eltűnni, ami nem tetszik.

Az elmúlt hetekben többször felhívtuk a figyelmet arra, hogy az egykori Soros-ösztöndíjas, kinek neve Viktor, újabb támadást indított az igazságszolgáltatás és a civil társadalom ellen.

Most újabb mérföldkőhöz érkeztünk: csökkenti a szólásszabadságot, a vélemény-nyilvánítási szabadságot, és korlátozza a gyülekezési jogot.

Pusztán azért, mert nem tetszik neki, amit a tükörben lát! Nem tetszik neki, hogy látszik az emberei, családtagjai urizálása. Nem tetszik neki, hogy van más vélemény, mint a Fideszé.

Nem tetszik neki, hogy még mindig van kormánytól független újságírás, hogy még mindig van, aki megírja: mezítelen a király! Vagy éppen a király leánya! És nem tetszik nekik, ha a társadalom csoportjai nyilvánosan kifejtik véleményüket arról, amit a Fidesz csinál.A Fidesz szerint magánügy, hogy a Kormány miniszterelnök-helyettese hol, mikor, kivel és mennyiért vadászik szarvasmarhára, jegesmedvére, „noplízre”.

Szerintem meg nem. Amíg valaki aktív politikus addig a hét minden napján aktív politikus és közszereplő. És egy normális európai országban, ha egy miniszterelnök-helyettes megpróbálná eltitkolni, hogy közbeszerzések nyertesétől fogadott el milliókba kerülő ajándék vadászatokat, már nem lehetne képviselő se, nemhogy kormánytag. Egy ilyen országban a simlis politikust büntetnék, nem a tényfeltáró újságírót.

Ám a Fidesz szerint nem az a probléma, hogy Orbán Viktor vejének aktív közreműködésével az ELIOS elcsalt-e adófizetői tízmilliárdokat, hanem az, hogy mindez felmerült. A Fidesz szerint nem az a probléma, hogy Rogán Antal és rendkívül sikeres üzletasszony felesége helikopterezett, hanem az, hogy kiderült. Nem azzal van bajuk, hogy a világ legnagyobb üzleti géniusza és Felcsút polgármestere, Mészáros Lőrinc 1,5 milliárd forintos magán jachton piheni ki a szerződés-aláírások fáradalmait, hanem hogy mindez napvilágot látott.

És akkor még nem is szóltam Kósa Lajos édesanyjáról, Szijjártó Péter házáról, Habony Árpád luxusmulatozásairól, vagy éppen a Matolcsy-család gyarapodásáról és kapcsolatairól.

Komolyan azt gondolják, hogy ettől majd az emberek nem fognak tudni a fideszes elit urizálásáról? Azt hiszik, hogy nem fogja tudni a kisvárosi tanár, a kórházi ápoló, a fodrász vagy a zöldséges, hogy kinek nőtt ki a földjein egy kacsalábon forgó kastély, vagy éppen ki vásárolta fel a fél Balatont? Ne nézzék már ilyen ostobának a magyar embereket!

Komolyan gondolják, hogy el lehet fojtani a Quaestor-károsultak vagy a devizahitelesek indulatait, ha nem tüntethetnek majd például a Kúria épülete, vagy Matolcsy háza előtt? Komolyan gondolják, hogy ha korlátozzák a gyülekezési jogot, akkor megszűnnek a társadalmi, gazdasági problémák?

Valószínűbb, hogy ez csak a szokásos „elássuk, hogy ne lássuk” problémakezelés fideszes módra.

Ma a fideszes politikusokon múlik, hogy elfogadják-e a szabadságjogainkat korlátozó törvényjavaslatokat. Ha igen, az pontosan azt jelenti, amit a vezérük 30 éve már elmondott:

„Elzárkóznak a párbeszédtől, lehetetlenné teszik azt, hogy azokat az indulatokat, amik felgyülemlenek ebben a társadalomban, normális, civil polgár módjára, szerveződve levezessék. Ezt teszik lehetetlenné.”

Márpedig ennek a következményeit is elmondta a fent nevezett Viktor:

„Az a politikai rendszer, ami nem hajlandó a társadalom megszerveződő erőivel tárgyalni, az csak önmagának tehet szemrehányást, amikor rálőnek. Csak magának! És nem a lövöldözőket kell, hogy terhelje a felelősség, hanem azokat, akik nem voltak hajlandóak a békés szándékúakkal tárgyalni, elismerni azokat, és működni hagyni.”

Gondoljunk erre is, amikor a fideszesek szavaznak majd szabadságjogaink korlátozásáról! – mondta Tóth Bertalan az MSZP elnöke.

Egy baj van a nép nagy része semmit nem tud, mert a média nem közvetíti a parlamenti vitákat, nem tudják miről van szó, nem tudják melyik párt hogyan reagál a be terjesztett törvénytelenségekre. Ha nem tudják akkor nincs is.

A hatalom annyit hazudik amennyit csak akar és tud. Vissza kellene állítani a 2 fordulós választást, mert különben Orbánék sosem lesznek le válthatóak. A gyülekezési-; és szólásszabadság törvénybe iktatása emberiség elleni bűntett, hát hol élünk? Erdogan és Putyin országát másolja a nagy vezér?

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük