Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Simicska Lajos akinek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a Fidesz hatalomra jutott, hiszen a vállalkozó építette fel a Fidesz gazdasági hátországát a G-nap óta nemigen szólalt meg. Most azonban ismét hosszabb nyilatkozatot tett, amire érdemes felkapni a fejünket.

A Népszava szerint Simicska Lajos feladja. Kiszáll üzleti érdekeltségeiből. A lap szerint azért, mert úgy érezte, nincs esély Orbán Viktor leváltására demokratikus úton. A lap úgy tudja, hogy a vevő, Nyerges Zsolt tegnap többször is hívta Vörös Józsefet, aki nemcsak a MAVIR felügyelőbizottságának elnöke, hanem Mészáros Lőrinc ügyvédje és Orbán Viktor egyik legbizalmasabb embere.

Ez egy háttéralkut sejtet. Cserébe azért, hogy „megfelelő áron” veszik meg érdekeltségeit, az oligarcha „visszavonul”. (Arról is hallani lehetett már, hogy az alku része lehet az Orbán Viktor szemében szálka HírTV eladásáról is.)

Az ügylet mögött meghúzódó lélektani tényezőkről Simicska Lajos egyik névtelen ismerőse beszélt a lapnak:

“Egy ilyen kétharmad után Lajosban megerősödött a meggyőződés, hogy nincs értelme folytatni, Orbán Viktort valószínűleg nem lehet demokratikus eszközökkel leváltani.”

Simicska Lajos környezetében meg vannak róla győződve, hogy az április 8-i választásokon széles körű csalások történtek, egyébként döntetlen-közeli lett volna az eredmény.

„Ebben az esetben lett volna értelme folytatni. De úgy, hogy a teljes ellenzék, a társadalom túlnyomó többsége is simán tudomásul veszi az eredményt, nincs értelme”

– mondta a lap forrása, hozzátéve:

„Lajosban ráadásul az elmúlt időszakban megerősödött a meggyőződés, hogy a nemzetközi korszellem változásait nézve Orbán Viktornak valóban megvan az esélye rá, hogy 2030-ig hatalmon maradjon. Lajos akkor 70 éves lesz. Akkor már mit kezdjen? Akkor kezdje megújítani a magyar politikát?”.

Forrás: nepszava.hu – sztarklikk.hu – BalraMagyar

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: