Gréczy Zsolt - Fotó: Facebook
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A fideszes képviselőket nem érdeklik az észérvek-, az ország sorsa – kedvező és ideális számukra a havi több milliós fizetés.

 

Gondoljatok bele évi 12 millió forintot visz haza – egy egyetemi oktató átlag 3,8 millió forintot keres – ergo szegény fideszes képviselőnek választania kell Orbán vezér által biztosított milliók, vagy a haza sorsa…

“Botrányos volt az Országgyűlés Kulturális Bizottságának mai ülése. A fideszes többség lesöpörte azt a javaslatot, hogy ne vegyék el a Magyar Tudományos Akadémia állami támogatásának jelentős részét.

Hiába szólalt fel Vékás Lajos, az MTA alelnöke, hiába jelentette ki, hogy nem tudják elfogadni, hogy elvegyenek 28 milliárdot az Akadémia költségvetéséből. Nem érdekelte a fideszes többséget az sem, hogy valamennyi jelenlevő ellenzéki párt (DK, MSZP, LMP, Jobbik) a költségvetési megvonás visszavonására szólít fel.

Pedig az MTA számára elviselhetetlen, hogy büdzséje 70 százaléka elkerül tőlük. Ezzel az Orbán-kormány felszámolja az akadémiai műhelyek függetlenségét, a kutatás és a kutatók szabadságát. Veszélyeztetik programjaikat, a fiatal kutató Lendület-projektjeit, nemzetközi kapcsolataikat.

Nem véletlen, hogy az európai akadémiák szövetsége és a Visegrádi 4-ek akadémiai testületei is tiltakozást fogalmaztak meg. (Itt jegyzem meg, hogy a Puskás stadionra 150 milliárdot költenek, itt pedig 28 milliárdról beszélünk…)

Orbánékat nem érdekli semmi, csak a pénz és a hatalom. Folyton Széchenyivel döngetik a mellüket, miközben a Széchenyi által alapított Akadémiát teszik tönkre. A teremben, amelyben ültünk, ott van a falon gróf Klebelsberg Kunó portréja. Végül rá hivatkozva próbáltam a fideszes képviselők lelkiismeretére hatni, de minden hiábavaló volt.

Vékás professzor csendben távozott. Maradt a szégyen.

Nem vigasz, de megnyugtat, hogy az utókor számára megmarad a testületi ülés jegyzőkönyve, annak minden hozzászólása. Amikor valaki elemezni fogja a bukott orbáni diktatúra természetét, érdemes lesz ezt is elolvasnia.” – Szerző: Gréczy Zsolt

Forrás: Sztárklikk / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: