A legendás szocialista politikus egy templomból küldött erős üzenetet a baloldali szavazóknak


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Szocialisták és a templom? Miféle istentelen dolog ez? Semmiféle istentelenség nincs ebben sőt. Ha abból indulunk ki, hogy annak idején Horn Gyula kötötte meg a Vatikáni szerződést mely rendezi a hazai katolikus anyaszentegyház státuszát, azt kell mondanom a pápai állam eszméihez közelebb állnak a szocialisták mint a magukat kereszténynek csúfoló KDNP-sek.

 

Mégis elképesztően jó írást tett közzé Baja Ferenc az MSZP legendás politikusa. Olyan bejegyzést, melyből mindannyian erőt meríthetünk:

Kedves Barátaim,

Így, a születésnapom örvén szeretném pár fényképpel megosztani Veletek Tákos inspirációját.

Aki a mezítlábas Notre Dame-ban jár megérzi a rusztikus szépség letaglózó erején túl, a küzdés, az újrakezdés késztetését is.

Több mint negyedszázada járok a paticsfalú tákosi templomba. Sokat ültem ebben a padban, tűnödve és gyönyörködve az ember alkotta szépségben. Itt mindig szükösen éltek az emberek, az árvíz pedig számtalanszor elöntötte a települést, benne a több mint 250 esztendős templomot is. A fagerendák között sárból rakott falat ilyenkor a víz kimosta, az itt élők pedig az ár levonulása után minden alkalommal újra tapasztották a falakat. 


Az összegzésnek még nem jött el az ideje, ünnepelni pedig nincs okom.
Sok minden, amiért valaha együtt küzdöttünk sikerült, majd a jelenlegi kormány lerombolta. Számos célt pedig, amelyet kitűztünk, nekünk sem sikerült elérni. 


Nem lehet ünnepelni, ha jókedvre semmi ok.


’89-ben azt reméltem tehetek érte és megérem még, hogy olyan országban élünk, ahol stabil demokrácia van, a szabadság mindenkinek megélhető, miképp a tisztes gyarapodás is. Most igen távol vagyunk ettől.


Ezért is jöttem Tákosra, hogy az itteni templomépítők erejéből példát merítve mondjam:

küzdeni kell.


Baja Feri.


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük