A legendás szocialista politikus egy templomból küldött erős üzenetet a baloldali szavazóknak


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Szocialisták és a templom? Miféle istentelen dolog ez? Semmiféle istentelenség nincs ebben sőt. Ha abból indulunk ki, hogy annak idején Horn Gyula kötötte meg a Vatikáni szerződést mely rendezi a hazai katolikus anyaszentegyház státuszát, azt kell mondanom a pápai állam eszméihez közelebb állnak a szocialisták mint a magukat kereszténynek csúfoló KDNP-sek.

 

Mégis elképesztően jó írást tett közzé Baja Ferenc az MSZP legendás politikusa. Olyan bejegyzést, melyből mindannyian erőt meríthetünk:

Kedves Barátaim,

Így, a születésnapom örvén szeretném pár fényképpel megosztani Veletek Tákos inspirációját.Aki a mezítlábas Notre Dame-ban jár megérzi a rusztikus szépség letaglózó erején túl, a küzdés, az újrakezdés késztetését is.

Több mint negyedszázada járok a paticsfalú tákosi templomba. Sokat ültem ebben a padban, tűnödve és gyönyörködve az ember alkotta szépségben. Itt mindig szükösen éltek az emberek, az árvíz pedig számtalanszor elöntötte a települést, benne a több mint 250 esztendős templomot is. A fagerendák között sárból rakott falat ilyenkor a víz kimosta, az itt élők pedig az ár levonulása után minden alkalommal újra tapasztották a falakat. 


Az összegzésnek még nem jött el az ideje, ünnepelni pedig nincs okom.


Sok minden, amiért valaha együtt küzdöttünk sikerült, majd a jelenlegi kormány lerombolta. Számos célt pedig, amelyet kitűztünk, nekünk sem sikerült elérni. 


Nem lehet ünnepelni, ha jókedvre semmi ok.


’89-ben azt reméltem tehetek érte és megérem még, hogy olyan országban élünk, ahol stabil demokrácia van, a szabadság mindenkinek megélhető, miképp a tisztes gyarapodás is. Most igen távol vagyunk ettől.


Ezért is jöttem Tákosra, hogy az itteni templomépítők erejéből példát merítve mondjam:

küzdeni kell.


Baja Feri.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük