Valaki szólna Simicskónak, hogy a hazaszeretet ott kezdődik, hogy nem lopjuk el a közvagyont?


Simicskó István - Fotó: 24.hu
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Simicskó akar hazaszeretetet oktatni? Gyerekszoba nélkül, az ő múltjával erre semmi esély…

 

Új megbízatásában egy egészséges, hazafias nevelési módszertan létrehozásán dolgozik – írja a leváltott honvédelmi miniszterről a Magyar Idők, amely nagy ívű interjút készített a politikussal.

Azt megtudjuk az interjúból, hogy Simicskó szerint minisztersége alatt a honvédelem elindult a fejlődés útján, azt azonban nem, hogy ha ez így van, miért váltotta le a posztról Orbán Viktor, és nevezte ki a helyére Benkő Tibort. Róla azt mondta Simicskó, hogy sok sikert kíván neki, s biztos abban, hogy sikeres lesz a fejlesztési program végrehajtásában.

Új feladatait is ismertette Simicskó: a miniszterelnök a hazafias és honvédelmi nevelés megerősítését bízta rá. Mivel szerinte a hazafias nevelés kulcsfontosságú a magyarság megmaradása szempontjából, ezért ezt – magyarázta – akár már az általános iskolában is el lehetne kezdeni.

Hiába van a legjobb tananyag, ha az az értékrend a tényleges nevelés során nem tud megfelelően célt érni. Ha csak egyetlen fiatal lelkét meg tudjuk érinteni, és át tudunk adni neki valamit abból a tapasztalatból, amivel rendelkezünk, akkor a mi nemzedékünk már nem élt hiába. Harcművészként tudom, ahhoz, hogy egy ügy tovább éljen, legalább két ember kell: egy mester és egy tanítvány.

A történelem tantárgy szerinte például kiváló lehetőség arra, “hogy kiegészítésképpen egy olyan anyagot tegyünk hozzá, amely egyébként tudat alatt, a szívükben erősíti meg a fiatalok hazájuk iránti elkötelezettségét”.E megbízatását azért tartja fontosnak Simicskó, mert “ebben a globalizált, túlzott mértékben liberális elveket valló világunkban nagy erők ügyködnek azon, hogy ne a közösségeket, a nemzeti közösséget, a családokat és a nemzettudatot erősítsék. Nagyon sok jel mutat arra is, hogy a nyugati civilizáció alapvető problémája leginkább a hitehagyottság”.

Simicskó úgy látja, “egyfajta értékszűrőt kellene alkalmaznunk minden globális folyamattal szemben: ami a mi értékrendünkkel ellentétes, azt ne fogadjuk el, ne vegyük át. A szűrő pedig a szívünkben van. Ha ez a hazafias nevelési program elkezdődik, akkor talán könnyebb dolguk lesz a fiataljainknak is megállni a helyüket és megőrizni magyarságunkat”.

Az interjú legizgalmasabb kérdése ezen a ponton következett. Azt tudakolta a készítő Simicskótól: “Honnan fakad ez a rendíthetetlennek tűnő honszeretet, elkötelezettség az ön életében?” Ő pedig kitárulkozik: a szüleitől és a tanáraitól kapta a kellő indíttatást.

Forrás: HVG / BalraMagyar

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük