Valaki szólna Simicskónak, hogy a hazaszeretet ott kezdődik, hogy nem lopjuk el a közvagyont?


Simicskó István - Fotó: 24.hu
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Simicskó akar hazaszeretetet oktatni? Gyerekszoba nélkül, az ő múltjával erre semmi esély…

 

Új megbízatásában egy egészséges, hazafias nevelési módszertan létrehozásán dolgozik – írja a leváltott honvédelmi miniszterről a Magyar Idők, amely nagy ívű interjút készített a politikussal.

Azt megtudjuk az interjúból, hogy Simicskó szerint minisztersége alatt a honvédelem elindult a fejlődés útján, azt azonban nem, hogy ha ez így van, miért váltotta le a posztról Orbán Viktor, és nevezte ki a helyére Benkő Tibort. Róla azt mondta Simicskó, hogy sok sikert kíván neki, s biztos abban, hogy sikeres lesz a fejlesztési program végrehajtásában.

Új feladatait is ismertette Simicskó: a miniszterelnök a hazafias és honvédelmi nevelés megerősítését bízta rá. Mivel szerinte a hazafias nevelés kulcsfontosságú a magyarság megmaradása szempontjából, ezért ezt – magyarázta – akár már az általános iskolában is el lehetne kezdeni.

Hiába van a legjobb tananyag, ha az az értékrend a tényleges nevelés során nem tud megfelelően célt érni. Ha csak egyetlen fiatal lelkét meg tudjuk érinteni, és át tudunk adni neki valamit abból a tapasztalatból, amivel rendelkezünk, akkor a mi nemzedékünk már nem élt hiába. Harcművészként tudom, ahhoz, hogy egy ügy tovább éljen, legalább két ember kell: egy mester és egy tanítvány.

A történelem tantárgy szerinte például kiváló lehetőség arra, “hogy kiegészítésképpen egy olyan anyagot tegyünk hozzá, amely egyébként tudat alatt, a szívükben erősíti meg a fiatalok hazájuk iránti elkötelezettségét”.

E megbízatását azért tartja fontosnak Simicskó, mert “ebben a globalizált, túlzott mértékben liberális elveket valló világunkban nagy erők ügyködnek azon, hogy ne a közösségeket, a nemzeti közösséget, a családokat és a nemzettudatot erősítsék. Nagyon sok jel mutat arra is, hogy a nyugati civilizáció alapvető problémája leginkább a hitehagyottság”.

Simicskó úgy látja, “egyfajta értékszűrőt kellene alkalmaznunk minden globális folyamattal szemben: ami a mi értékrendünkkel ellentétes, azt ne fogadjuk el, ne vegyük át. A szűrő pedig a szívünkben van. Ha ez a hazafias nevelési program elkezdődik, akkor talán könnyebb dolguk lesz a fiataljainknak is megállni a helyüket és megőrizni magyarságunkat”.

Az interjú legizgalmasabb kérdése ezen a ponton következett. Azt tudakolta a készítő Simicskótól: “Honnan fakad ez a rendíthetetlennek tűnő honszeretet, elkötelezettség az ön életében?” Ő pedig kitárulkozik: a szüleitől és a tanáraitól kapta a kellő indíttatást.Forrás: HVG / BalraMagyar

 


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük