Trükköztek a levélszavazatokkal? – Az MSZP közbelép


Budapest, 2016. szeptember 26. Kósa Lajos, a rendészeti bizottság fideszes elnöke (b) és Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke távozik az Országgyûlés nemzetbiztonsági, valamint honvédelmi és rendészeti bizottságának zárt ülésérõl az Országházban 2016. szeptember 26-án. Az összevont ülést a fõvárosi Teréz körúton szeptember 24-én történt robbantással kapcsolatban tartották. MTI Fotó: Illyés Tibor
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Új tagozatot hozott létre a Fidesz, a levelező tagozatot, amelyen senki nem bukhat meg – erről Molnár Zsolt beszélt a parlamentben hétfőn.

Az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagja szerint a választási eljárási törvény legújabb módosítása tovább könnyítené a levélszavazatokkal való visszaélést, már-már automatikusan érvényessé tenné az ilyen módon történő voksolást. A cél világos: minél több levélszavazat legyen, és ezeknek lehetőleg a 100%-a Fideszre menjen.

Orbán Viktorék 2010 óta mindent elkövettek, hogy a maguk képére formálják a választási rendszert is, nem is eredménytelenül: a 2014-es után a 2018-as nagyarányú győzelmükben is masszívan szerepet játszott a torz és csalások sorozatára lehetőséget nyújtó rendszer. A „baltával vágott” javaslatról persze ezúttal sem egyeztettek senkivel a benyújtása előtt, ami egy választási törvény esetében mindenképpen példátlan az Európai Unióban.

A Fidesz levelező tagozatán lényegében senki nem bukhat meg, sőt mostantól akár a holtak is Fideszre szavazhatnak majd, mivel a mostani állás szerint megszűnik a választói névjegyzék – jelezték a szocialisták. Ez demokráciában elfogadhatatlan, ráadásul ezzel párhuzamosan a belföldi szavazást még nehezítené is az új jogszabállyal a Fidesz – hangzott el.

Az MSZP három területen lépne közbe – derült ki a sajtótájékoztatón. Az egyik szocialista módosító javaslat a levélszavazás teljes kiterjesztéséről szól, azaz arról, hogy ez a lehetőség minden külföldön élő magyar állampolgárnak járjon, ne csupán a kettős állampolgársággal rendelkező külhoniaknak, hanem az összes kint élő honfitársunknak. (Ez lassan milliós nagyságrendben tenné elérhetővé a demokratikus választáson való részvételt…)

A másik MSZP-s javaslat lényege, hogy kampányidőszakban az állami és az önkormányzati cégekre is terjedjen ki a hirdetési tilalom, mivel tavasszal ezzel is durván visszaélt a hatalom. A harmadik módosításuk pedig az úgynevezett többes ajánlás eltörlése lenne, ami elméletileg demokratikus célokat is szolgálhatna, ám megint csak a csalóknak, jelesül a bizniszpártoknak kedvez a gyakorlatban. (Adatlopások, ívmásolások, irathamisítások stb.)

Ha Fidesz támogatni tudja ezeket a javaslatokat, akkor van értelme a választási eljárási törvényről beszélni, ellenkező esetben ez megint csak a NER bebetonozását szolgálja – jelentette ki Molnár Zsolt.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük