Budapest, 2016. szeptember 26. Kósa Lajos, a rendészeti bizottság fideszes elnöke (b) és Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke távozik az Országgyûlés nemzetbiztonsági, valamint honvédelmi és rendészeti bizottságának zárt ülésérõl az Országházban 2016. szeptember 26-án. Az összevont ülést a fõvárosi Teréz körúton szeptember 24-én történt robbantással kapcsolatban tartották. MTI Fotó: Illyés Tibor
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Új tagozatot hozott létre a Fidesz, a levelező tagozatot, amelyen senki nem bukhat meg – erről Molnár Zsolt beszélt a parlamentben hétfőn.

Az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagja szerint a választási eljárási törvény legújabb módosítása tovább könnyítené a levélszavazatokkal való visszaélést, már-már automatikusan érvényessé tenné az ilyen módon történő voksolást. A cél világos: minél több levélszavazat legyen, és ezeknek lehetőleg a 100%-a Fideszre menjen.

Orbán Viktorék 2010 óta mindent elkövettek, hogy a maguk képére formálják a választási rendszert is, nem is eredménytelenül: a 2014-es után a 2018-as nagyarányú győzelmükben is masszívan szerepet játszott a torz és csalások sorozatára lehetőséget nyújtó rendszer. A „baltával vágott” javaslatról persze ezúttal sem egyeztettek senkivel a benyújtása előtt, ami egy választási törvény esetében mindenképpen példátlan az Európai Unióban.

A Fidesz levelező tagozatán lényegében senki nem bukhat meg, sőt mostantól akár a holtak is Fideszre szavazhatnak majd, mivel a mostani állás szerint megszűnik a választói névjegyzék – jelezték a szocialisták. Ez demokráciában elfogadhatatlan, ráadásul ezzel párhuzamosan a belföldi szavazást még nehezítené is az új jogszabállyal a Fidesz – hangzott el.

Az MSZP három területen lépne közbe – derült ki a sajtótájékoztatón. Az egyik szocialista módosító javaslat a levélszavazás teljes kiterjesztéséről szól, azaz arról, hogy ez a lehetőség minden külföldön élő magyar állampolgárnak járjon, ne csupán a kettős állampolgársággal rendelkező külhoniaknak, hanem az összes kint élő honfitársunknak. (Ez lassan milliós nagyságrendben tenné elérhetővé a demokratikus választáson való részvételt…)

A másik MSZP-s javaslat lényege, hogy kampányidőszakban az állami és az önkormányzati cégekre is terjedjen ki a hirdetési tilalom, mivel tavasszal ezzel is durván visszaélt a hatalom. A harmadik módosításuk pedig az úgynevezett többes ajánlás eltörlése lenne, ami elméletileg demokratikus célokat is szolgálhatna, ám megint csak a csalóknak, jelesül a bizniszpártoknak kedvez a gyakorlatban. (Adatlopások, ívmásolások, irathamisítások stb.)

Ha Fidesz támogatni tudja ezeket a javaslatokat, akkor van értelme a választási eljárási törvényről beszélni, ellenkező esetben ez megint csak a NER bebetonozását szolgálja – jelentette ki Molnár Zsolt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: