2017. december 8. Vona Gábor, a Jobbik elnöke sajtótájékoztatót tart. Téma: "A hazai demokrácia jelenlegi helyzete. Fotó: Vajda József
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ha valaki nekem valaha azt mondja, hogy a szélsőséges Jobbik Gyurcsány Ferenc (DK) pártelnöknek fog kampányolni – nos minimum körberöhögöm, ma viszont megtörtént.

Az a párt, amely a Gyurcsány-kormány megbuktatására szerveződött, ma beállt Gyurcsány Ferenc mögé. Legalábbis nehéz máshogyan értelmezni azt a közleményt, mely a párt hivatalos Instagram oldalán jelent meg. Úgy tűnik a Jobbik felismerte azt, hogy a legrosszabb szocialista-szabaddemokrata kormány is jobb volt a mai Fidesz hatalomnál.

Mint a párt megjegyzi:

Történelmi mélyponton a forint: ma reggel 330,25-ig emelkedett a magyar valuta euróval szembeni árfolyama. Amikor 2008-ban Gyurcsány Ferenc kormányzásának köszönhetően – az akkor még rekord gyengének számító – 274 forintba került egy euró, Orbán Viktor azt nyilatkozta: “A miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak.”

Szerinted a kormányfőnek meg kellene fogadnia a saját, korábbi tanácsát?

 

Nos azt még ebben a pillanatban nem tudjuk, hogy csak egy túl tevékeny aktivista jutott erre a véleményre, vagy maga a párt is teljes mellszélességével felsorakozott a korábbi miniszterelnök mögött, mindenesetre nem tudunk vitatkozni a párt álláspontjával.

Való igaz, hogy soha ennyire gyenge nem volt a magyar forint, még akkor sem amikor az MSZP és Gyurcsány a világválság kellős közepén kormányoztak.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: