Nem hallgat tovább a szocialista nagyágyú – nagyon nagy bajban vagyunk!


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 91
    Shares

Ritkán szólal meg a szocialisták nagyágyúja, de amikor megszólal akkor arra érdemes felkapni a fejünket.

Internetes oldalán tette közzé jegyzetét az MSZP legendás politikusa Szekeres Imre, melyet most változtatás nélkül közlünk:

A forint gyengülése az euróhoz képest izgalmakat vált ki a gazdasági élet, de a lakosság körében is. Az izgalom indokolt, hiszem hosszútávon nem mindegy a forint/euró árfolyama, hiszen az határozhatja meg a vállalati, intézményi és lakossági vagyon értékét.

Rövid távon is okozhat tragédiát, mint 2010-ben amikor az Orbán-kormány első lépéseként tudatosan gyengítették a forintárfolyamát és ezzel bedöntötték a devizahiteleket, emberek százezreinek okozva jóvátehetetlen károkat.

Nyilván sületlenség Orbán Viktor régebbi kijelentése, hogy a gyenge forint a gyengeség jele. Persze eszembe jut mit mondana most, amikor a 340 forint/euró felé lépegettünk.


A mostani helyzet azonban más: egyrészt a térség más valutái is veszítettek pozíciójukból, másrészt a második félévben a forint erősödését kiváltó folyamatok várhatók. Ilyen lehet az EU támogatások beérkezése, és azok forintra váltása (keresletet okozva a forint iránt).Indokolt lehet tehát a kivárás az MNB részéről, mert az export növekedését hozhatja magával a gyengébb forint és még úgy tűnik nem löki meg az inflációt.

Az is igaz, hogy az MNB most már az egyetlen nemzeti bank, amelyik laza monetárispolitikát folytat, s remélem nem a rakoncátlan autós esetéről van szó: „ Hír a rádióban: az M7-esen egy autós szembe megy a forgalommal. Egy – mondja a gépkocsivezető – mind!”


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 91
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük