Nem hallgat tovább a szocialista nagyágyú – nagyon nagy bajban vagyunk!


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 91

Ritkán szólal meg a szocialisták nagyágyúja, de amikor megszólal akkor arra érdemes felkapni a fejünket.

Internetes oldalán tette közzé jegyzetét az MSZP legendás politikusa Szekeres Imre, melyet most változtatás nélkül közlünk:A forint gyengülése az euróhoz képest izgalmakat vált ki a gazdasági élet, de a lakosság körében is. Az izgalom indokolt, hiszem hosszútávon nem mindegy a forint/euró árfolyama, hiszen az határozhatja meg a vállalati, intézményi és lakossági vagyon értékét.

Rövid távon is okozhat tragédiát, mint 2010-ben amikor az Orbán-kormány első lépéseként tudatosan gyengítették a forintárfolyamát és ezzel bedöntötték a devizahiteleket, emberek százezreinek okozva jóvátehetetlen károkat.

Nyilván sületlenség Orbán Viktor régebbi kijelentése, hogy a gyenge forint a gyengeség jele. Persze eszembe jut mit mondana most, amikor a 340 forint/euró felé lépegettünk.


A mostani helyzet azonban más: egyrészt a térség más valutái is veszítettek pozíciójukból, másrészt a második félévben a forint erősödését kiváltó folyamatok várhatók. Ilyen lehet az EU támogatások beérkezése, és azok forintra váltása (keresletet okozva a forint iránt).

Indokolt lehet tehát a kivárás az MNB részéről, mert az export növekedését hozhatja magával a gyengébb forint és még úgy tűnik nem löki meg az inflációt.
Az is igaz, hogy az MNB most már az egyetlen nemzeti bank, amelyik laza monetárispolitikát folytat, s remélem nem a rakoncátlan autós esetéről van szó: „ Hír a rádióban: az M7-esen egy autós szembe megy a forgalommal. Egy – mondja a gépkocsivezető – mind!”


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 91
  • 91
    Shares

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük