Márki-Zay Péter - Fotó: MZP Facebook oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagyon fél a rezsim. Így akarják kikészíteni,idegileg megtörni a Polgármester urat?

 

Három személyiségi jogi per zajlik Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere ellen…

Na Hódmezővásárhelyiek, most a lecke fel van adva, ti választottátok nektek kell megvédeni a Polgármester urat, mert amint a képlet mutatja a hatalom igen csak ki akarja csinálni. Most egy emberként kell összefognotok!

Az egyiket a városi kórház indította, mert véleményük szerint a polgármester nyilatkozatai súlyosan megsértették a kórház jó hírnevét és az intézmény dolgozóinak becsületét. A polgármester márciusban egy jobbikus rendezvényen állítólag súlyos megállapításokat tett a kórházra.

– Ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják. A barátom, amikor csontig vágta a kezét, még hazamehetett megvacsorázni, mielőtt ellátást kapott. Feri bácsi, a szomszédon három nap alatt reggelit, ebédet, vacsorát nem kapott, nemhogy kezelést. Ebben a kórházban meghalt egy 42 éves nő, s egy kisbaba tavaly háromnapos korában, de erről önök nem tudnak, mert hírzárlat van – mondta Márki-Zay Péter a rendezvényen a Délmagyar tudósítása szerint.

A bíróságtól sérelemdíj megítélését és Márki-Zay további jogsértéstől való eltiltását kérték, valamint azt, hogy kötelezzék őt nyilvános bocsánatkérésre, illetve a perköltség megfizetésére.

Szintén márciusban egy sajtótájékoztatón közölte, hogy átvilágítják a város gazdálkodását, a lakásgazdálkodásban szabálytalanságok történhettek. Azt állította, hogy az önkormányzati bérlakásokat a benne élők akár 40 százalékos kedvezménnyel vásárolhatták meg, ezzel élt az egykori aljegyző és két gyermeke, de a korábbi kivitelező is visszavásárolt egy lakást.

A felújításokat az Építészmester Zrt. végezte, az önkormányzat korábban több lakást is megvett a cégtől, majd állítólag azok egy részét áron alul eladták tavaly. Márki-Zay azt is állította, hogy a Zrt. vezetője, Paragi László érdekeltségébe tartozó társaság végezte az árbecslést, de ezt a cégvezető cáfolta. Ezért Paragi sérelemdíj és perköltség megfizetését követeli.

A harmadik pert Végh Ibolya volt aljegyző indította, aki azt állítja, hogy a polgármester megsértette a személyiségi jogait, amikor kijelentette, hogy a lakásvásárlása felveti a hűtlen kezelés gyanúját. Végh Ibolya is sérelemdíj és perköltség megfizetését kéri a bíróságtól.

A 24.hu-t Márki-Zay úgy tájékoztatta, hogy a kórház ötszázezer, Paragi egymillió, Végh pedig kétmillió sérelemdíjat követel rajta.

Összetehetjük a kezünket, hogy még van független igazságszolgáltatás, amely pártatlanul ítéli meg az ilyen helyzeteket is, még akkor is, ha Orbán úgy látja, hogy ” az igazságszolgáltatás nem nőtt fel a feladatához”…

Sok ilyen per indult az elmúlt években, és ittak is rendesen a medve bőrére, de a végén kiderült az igazság. Márki-Zay Péternek meg kívánunk erőt, kitartást, hogy végigvigye ezeket az ügyeket!

Forrás: 24.hu / 168 óra / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: