Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A tőzsde szárnyal, a forintnak meg lehet játszani a gyászindulót…

 

Kora reggel ugyan volt némi erősödés, de aztán egész nap egyenletes tempóban gyengült tovább a forint – délben pedig nem csak új történelmi mélypontra került a jegyzés, hanem egy lélektani határt is áttört.

Az euró árfolyama ugyanis rövid időre 330 forint fölé került.

Innen – ahogy az lenni szokott – valamelyest korrigált az árfolyam, de ezúttal ez nem tartott valami sokáig: csak 329-ig ereszkedett lejjebb, hogy aztán újra célba vegye a 330-as szintet.

A kormányszóvivő csütörtökön már jelezte, hogy mivel meglátásuk szerint a gazdaság fundamentumai nem indokolnak ilyen gyenge forintot, spekulációt sejtenek a háttérben – ebben persze lehet valami, de leginkább azért, mert bár szokás szitokszóként használni, a spekuláció egyáltalán nem valami ördögtől való jelenség, a tőkepiacok normális üzletmenetének része, hogy az eszközök valamilyen irányú árfolyam változására “fogadnak” a befektetők.

A háttérben sokkal inkább a feltörekvő piacokat általában is sújtó folyamatok valamint az MNB ultralaza monetáris politikája állhat…

Mindenesetre a kormányszóvivő is pedzegette az ügyben a jegybank felelősségét, az MNB azonban közleményében finoman helyretette Kovács Zoltánt… – írja a Privátbankár.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: