Mindenhol a jókedv az úr ma a piacokon, a tőzsdék is emelkednek – Egyedül a forint maradt a sosem látott mélységben


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

A tőzsde szárnyal, a forintnak meg lehet játszani a gyászindulót…

 

Kora reggel ugyan volt némi erősödés, de aztán egész nap egyenletes tempóban gyengült tovább a forint – délben pedig nem csak új történelmi mélypontra került a jegyzés, hanem egy lélektani határt is áttört.

Az euró árfolyama ugyanis rövid időre 330 forint fölé került.

Innen – ahogy az lenni szokott – valamelyest korrigált az árfolyam, de ezúttal ez nem tartott valami sokáig: csak 329-ig ereszkedett lejjebb, hogy aztán újra célba vegye a 330-as szintet.

A kormányszóvivő csütörtökön már jelezte, hogy mivel meglátásuk szerint a gazdaság fundamentumai nem indokolnak ilyen gyenge forintot, spekulációt sejtenek a háttérben – ebben persze lehet valami, de leginkább azért, mert bár szokás szitokszóként használni, a spekuláció egyáltalán nem valami ördögtől való jelenség, a tőkepiacok normális üzletmenetének része, hogy az eszközök valamilyen irányú árfolyam változására “fogadnak” a befektetők.

A háttérben sokkal inkább a feltörekvő piacokat általában is sújtó folyamatok valamint az MNB ultralaza monetáris politikája állhat…

Mindenesetre a kormányszóvivő is pedzegette az ügyben a jegybank felelősségét, az MNB azonban közleményében finoman helyretette Kovács Zoltánt… – írja a Privátbankár.

 


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük