Tóth Bertalan az MSZP új elnöke - Kongresszus 2018 06 17
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nos úgy áll a helyzet, hogy kezdek rajongója lenni az MSZP-s egysorosoknak.

Ugyanis az elmúlt évek során állítom több ezer szocialista közleményt olvastam már el, azonban az MSZP egysoros – nem úgy Soros – közleményei a legviccesebbek és egyben a legütősebbek is.

Nade mielőtt az MSZP zseniális egysorosát bemutatnám egy kis háttértörténet. Börtönbe küldené az ügyészség Szijjártó Péter barátját, és még a vagyonát is elkobozná – írja a 24.hu

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásával vádolja a Fővárosi Főügyészség Kuna Tibort, a kormány egyik kedvenc, milliárdos megbízásokkal kitömött kommunikációs vállalkozóját, aki Szijjártó Péter külügyminiszter jó barátja – írta a 444.hu.

A portál szerint lényegében az a vád:

  • Kuna Tibor csökkenteni akarta a Young and Partners nevű cégét terhelő adókötelezettséget, ezért megállapodtak, hogy fiktív számlákat vásárol V. Attila elsőrendű vádlott hálózatától.
  • A bűnszervezetben részt vevő cégek a Kuna által kért összegben és időpontra kiállították a számlákat, Kuna utalt, majd néhány napon belül vissza is kapta a pénzt, miután levontak 9 százalék jutalékot a „szolgáltatásért”.
  • Kuna aztán ezeket a fiktív számlákat a Young könyvelésében szerepeltette, és arra használta, hogy csökkentse a vállalkozása által fizetendő adó összegét.

Az ügyészek letöltendő börtönbüntetést és vagyonelkobzást kérnek (az okozott kár erejéig), és azt is, hogy a bíróság tiltsa el a cégvezetéstől Kuna Tibort.

Szerintük az üzletember összesen 245 millió forintnyi hamis számlát fogadott be, és ezzel 52 milliós kárt okozott a költségvetésnek.

Kuna Tibor: a vagyonomat “Isten adta nekem!”

Mire az MSZP azonnal reagált, a már fent említett egysorossal:

“…Az Úr adta, az Úr vette el!…” (Jób könyve 1:21)
MSZP

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: