Szijjártó Péter - Fotó: Magyar Nemzet
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A külügyminiszter úr valószínűleg nem élete legjobb döntését hozta meg…

 

A Magyar Közlönyben jelent meg egy határozat arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök felmenti az Információs Hivatal vezetőjét.

Csak nem akartak jönni azok a hírszerzési információk a gonosz bevándorlást támogató civil szervezetek, bevándorlást támogató tevékenységéről… pedig ők megmondták, hogy vannak ilyenek…

Az egymondatos dokumentumban mindössze annyi áll, Pásztor István felmentését Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kezdeményezte.

A portál emlékeztet: hat év elteltével, a választások után került vissza a polgári hírszerzést végző Információs Hivatal a Külügyminisztériumhoz.

A Népszavának akkor megerősítette: előtérbe szeretné helyezni a gazdasági hírszerzést: „a gazdasági célú hírszerzés valójában egy, az IH-val szembeni elvárásom teljesítése lesz, hogy a hivatal a politikai mellett az ország gazdasági érdekeivel összefüggő érdekérvényesítést is segítse. Ez nem ördögtől való.”

Szijjártó : “Nem azzal az alapállással érkeztem, hogy feltétlenül személyi változásokra lenne szükség.” “Én nem látom okát, hogy ennek mindenképpen személycsere lenne szükség” – fogalmazott Szijjártó aki dicsérte az ülésen is jelen lévő Pásztor István vezérőrnagy, IH főigazgató tevékenységét.”( Népszava|2018. máj 15. – 18:21)

Alig egy hónappal később rövid hír:

Szijjártó Péter a kinevezése előttről a nemzetbiztonsági bizottság előtti meghallgatásáról.

Forrás: 444 / Népszava / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: