Eszement letartóztatás sorozatba kezdett Erdogan – Lám Orbánnak még van mit tanulnia


Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan találkozója Pekingben - Fotó: MNO
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Valahogy csak meg kell ünnepelni a választási sikert… Nem?

 

A Fidesz szerint ez az európai demokrácia! Remek.

Újabb 170 ember, köztük a légierő egy korábbi dandártábornoka és 30 egykori pilótája, valamint 71 további katona ellen adtak ki elfogatóparancsot szerdán Törökország-szerte – írja az MTI.

Az apropó továbbra is a 2016-os puccskísérlet.

A 71 gyanúsított katonából 43 jelenleg is aktív szolgálatot teljesít – tette hozzá az Anadolu. A szerdai elfogatóparancsokat Ankarában és a nyugat-törökországi Kocaeliben adták ki, de a rendőrségi művelet összesen 16 tartományt érint.

A feltételezett összeesküvők elleni hatósági fellépés Törökországban két évvel a puccskísérletet követően is szakadatlan, az előállítások mindennaposak. Ezen a jelek szerint nem változtatott a múlt hét végi államfőválasztás eredménye sem – a voksolást Recep Tayyip Erdogan jelenlegi elnök nyerte meg; ekkor Orbán Viktor annyira sietett a gratulálással, hogy még a szavazatszámlálás lezárultát sem várta meg.

Az eltelt időszakban több mint 159 ezer embert őrizetbe vettek, legalább 48 ezret pedig előzetes letartóztatásba is helyeztek. Eddig – 150 tábornokot és több mint 4630 tisztet beleértve – a haderő legkevesebb 8570 tagját menesztették állásából a tisztogatások során.

Forrás: Népszava / BalraMagyar

 A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük