Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szijjártó Péter az egész ország nevében megsértődött a BBC újságírójára…
Pedig az csak valós tényeket tárt elé, az igazat, a mantrázott hazugságaival szemben. Pedig csak őt/őket szorította sarokba, nem az országot.

Mert ha valaki felvázolja számukra a cáfolhatatlan tényeket, amiből egyértelműen kiderül, hogy hazudnak, akkor a reakciójuk mindig: “báncsák a magyarokat, mééé báncsák a magyarokat, visszautasítom, tiltakozom, az ország nevében, a magyarok nevében, a többség nevében.”

Pedig csak saját, egy jól körülhatárolható kör ócskasága, hitványsága, ordas hazugsága lepleződik le egy-egy ilyen alkalommal. (Pár éve CNN)

A 444 szúrta ki, hogy BBC kamerái elé ült Szijjártó Péter külügyminiszter, és interjúban válaszolt a Stop Soros törvénycsomaggal, bevándorlással és az újabb kétharmaddal kapcsolatos kérdésekre. Magyar politikusnak ritkán tehetnek fel valódi újságírók kérdéseket, ezért szokatlanul izgalmas interjút hozott össze a BBC Newsnight riportere, Emily Maitlis.

Például amikor a külügyminiszter a tömeges bevándorlást segítő szervezetekről beszél és a Stop Sorost védi, akkor az újságíró egyszerűen megakasztja, és megkérdezi tőle, hogy tudja-e, hogy Magyarországnak nincs bevándorlási problémája, hiszen a hivatalos statisztikák szerint 3600 menedékkérő van a 10 milliós országban, és idén csak 300 menedékkérelmet adtak be.

Szijjártó azzal próbálja kivágni magát, hogy több millió lehetséges bevándorlóról kezd el beszélni, akik bármikor megindulhatnak, hogyha nem elég szigorúak a törvények, ezért is veszélyes az Európai Unió befogadást ösztönző politikája. A riporter erre közbeszól, hogy 81 százalékkal csökkent a menekültek száma az elmúlt két évben.

Aztán amikor Maitlis felteszi a kérdést, hogy ha valóban a bevándorlás biztonsági aspektusairól beszél a kormány, akkor Orbán Viktor miért nevezi járványnak a bevándorlást, muszlim megszállóknak a menekülteket, és potenciális terroristáknak az érkezőket? “Ez valójában nem a bevándorlásról szól, ugye? Hanem az idegengyűlöletről” – mondja a riporter.

Szijjártó ezt azonnal sértésnek nevezi, és az egész ország nevében tiszteletet kér a magyaroknak.
Kérdésre válaszolva ezután elmondja, hogy egyébként ő kitart Orbán Viktor minden kijelentése mellett.

Az interjút itt tudják megtekinteni angol nyelven:

Valaki akár szólhatna is Szijjártónak, hogy csak a maga és társai nevében érezze sértve magukat. A népnek és az országnak semmi köze az úgynevezett csatáikhoz. Mi az elszenvedő alanyok vagyunk.

Forrás: Index / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: