Bánki Erik - Fotó: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke, a fideszes Bánki Erik több lábon áll…

 

Bánki családi vállalkozásai között van, amelyik kommunikációval, illetve marketing tanácsadással foglalkozik, és van, amelyik mezőgazdasággal.

„Családi gazdálkodást folytatunk feleségem is és jómagam is. Van egy, kifejezetten egy olyan mezőgazdasági cégünk, ami szintén szerepel a vagyonnyilatkozatban. Ez a BA Agrár Kft., ami ezeknek a földeknek a művelésével foglalkozik” – nyilatkozta a Hír TV-nek a kormánypárti képviselő.

Ennek a cégnek 50 százalékos tulajdonosa Bánki Erik. Tavaly 36 millió forint fölötti árbevétel mellett mindössze 1,2 millió forint adózott eredményt termelt a cég.

A képviselő 2016-os vagyonnyilatkozatában még csak 3, összesen 42 hektárnyi szántót tüntetett fel a tulajdonában. Egy évvel később azonban már 9 szántója volt, több mint 190 hektáron. A szerzés évéhez azonban 2016-ot írt, ezt később javította. Mind a 9 helyen.

Az ilyenek miatt, akik az Uniós pénzekre hajtanak csak nincs az országban mezőgazdaság, mert nem művelik a földeket csak elveszik attól, aki művelte? Vagy tévednénk?

„Amikor a tavalyi évre vonatkozó vagyonnyilatkozatom ugye januárban leadtam, akkor ott a kitöltésnél egy évet sorban elcsúsztam véletlenül. Ezt javítottam utólag. Természetesen az idei júniusban leadott vagyonnyilatkozatomban ez már a javított dátummal szerepel” – tette hozzá Bánki Erik.

Az elmúlt fél évben pedig további 6 szántót is vett a képviselő Villányban és környékén. Bánki Erik őstermelőként szűk fél év alatt több mint 10 millió forintot keresett.

Az ilyenek miatt lesz sok sok olyan ember, akik nem fognak tudni nyugállományba vonulni, mert egyszerűen, évekig nincsenek bejelentve…

Hol van ilyenkor a NAV? Nem csak a zöldséget áruló 80-éves anyókát kell vegzálni, mert nem adott számlát, 3 szál újhagyma után.
A valódi, az államnak ténylegesen kárt okozó emberek, beköltöztek a parlamentbe, az “érinthetetlenek” közé?

Forrás: Hír TV / Szárklikk / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: