Orbán Viktor 2017 november - Fotó: OV Facebook
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Sargentini-jelentés elfogadásával megkezdődnek a rezsim végnapjai

 

Ujhelyi: a Fidesz keresi az ürügyet, hogy kiléphessen az Unióból
– reagálás a Sargentini-jelentés mai elfogadására –

Amikor az Európai Parlament és az európai közösség a magyarországi jogtiprásokat, a demokratikus intézményrendszer leépítését és az állami szintű korrupciót kéri számon, akkor a magyar állampolgárokat védi a Fidesz hatalmi gátlástalanságával szemben.

Sokatmondó, hogy az Európai Parlament állampolgári jogi, bel-és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) közel kétharmados többséggel, a Fidesz pártcsaládjába tartozó néhány néppárti képviselő egyetértésével fogadta el a mai napon a magyarországi jogállamiságról szóló Sargentini-jelentést; így a 7-es cikkely megindítását javasoló dokumentum ősszel az EP plenáris ülése elé kerülhet.

Szemben a Fidesz bugyuta állításával: nem holmi „migrássimogató-háttérhatalmi összeesküvés” történt, hanem pusztán annak kimondása, hogy az európai közösség nem tűri tovább az Orbán-kormány tudatos háborúját az Unió demokratikus értékeivel szemben.

Nem arról van szó, hogy az EU valamiféle bosszút állna a Fidesz menekültellenes politikája miatt, hanem arról, hogy nem lehet egyszerre élvezni az európai közösség nyújtotta előnyöket és megszegni annak írott és íratlan szabályait.

A lakájmédiával megtámogatott fideszes politikusok magatartása egyértelműen bizonyítja, hogy Orbánék csak az ürügyet keresik az Európai Unióból való kilépéshez. Bizonyos, hogy amint lehetőségük lesz rá, kiléptetik Magyarországot az európai közösségből, nem törődve annak súlyos és hosszan tartó következményeivel.

A mostani időszakban az az igazi magyar hazafi, az az igazi európai, aki bent tudja és bent is akarja tartani Magyarországot az Európai Unióban.

Mi büszke magyarok, büszke európai hazafiak vagyunk.

dr. Ujhelyi István
európai parlamenti képviselő (MSZP)

Brüsszel, 2018-06-25


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: