Lázár János - Fotó: Lázár János Facebook oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A farkas megvádolta a bárányt, hogy felzavarja a vizet, bár fentebb ivott a patakból, mint a bárány…

 

Lázár János bocsánat kérést vár Márki-Zay Pétertől…

Szerintünk nem neki kell bocsánatot kérni, hanem azoknak akik nem tudnak, vagy nem akarnak elszámolni a lenyúlt pénzekkel.

A cégek által sportberuházásokra adott társasági adó-felajánlásokról vitáztak a hódmezővásárhelyi közgyűlésben, ahol Lázár János, a város volt polgármestere és jelenlegi parlamenti képviselője is szót kért – derül ki a promenad.hu tudósításából.

“2018-ra ma már nincs olyan sportlétesítményünk, amit ne újítottunk volna fel. Ezen felül vívócentrumot és bokszolásra alkalmas helyet építettünk, és olyan uszodánk van, amiben országos versenyeken bonyolítanak le” – mondta Lázár.

“Hét év alatt 2,5 milliárd forint tao-támogatás adódott össze, amire az elmúlt száz évben nem volt példa. Ha valóban igaz az, hogy anyagi nehézségekkel küzd a város, akkor az itt működő vállalkozásokat nem kellett volna korrupcióval vádolni a tao-rendszer kapcsán, mert ezek után meg lehet nézni, melyik vállalkozás is ad egyetlen forintot is a városnak ilyen célra.”

Lázár elmúlt száz évre való hivatkozását egyébként elég nehéz értelmezni, az elmúlt száz évben ugyanis nem volt tao-támogatás, sőt egy részében forint se, pláne nem a 2018-as árfolyamán. Ugyanakkor ha így nézzük, tény, hogy az elmúlt száz évben egyszer sem jött össze 2,5 milliárd forint tao-támogatásból Hódmezővásárhelynek.

Lázár szerint Márki-Zay február 25. és április 8. között “végigroadshowzta az országot, több vállalkozást Fidesz-közeli oligarchának nevezve. Kérjen tőlük bocsánatot, és aztán adni fognak pénzt”.

A város polgármestere, Márki-Zay Péter visszautasította, hogy ő a tao-rendszerrel kapcsolatban bármivel vádolta volna a vállalkozásokat. Márki-Zay szerint itt az alkalom, hogy Lázár János országgyűlési képviselőként bebizonyítsa, mennyi pénzt tud hozni.

Márki-Zay hivatalba lépése után elkezdte feltárni a város gazdálkodását, számtalan iratot és szerződést hozott nyilvánosságra.

Forrás: Zoom / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: