Szentmise keretében tüntették ki Tarlós Istvánt – Mi lesz a következő? Bajerzsóti fair play díja?


Budapest, 2017. július 27. Tarlós István főpolgármester 2017. július 27-én tartott sajtótájékoztatóján egy „fakockát” mutat, amely a 3-as metró egyik szerelvényének ajtózárási problémáját okozhatta július 26-án. MTI Fotó: Mohai Balázs
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Erdő Péter kitüntette Tarlós Istvánt, aki a szívén viseli az elhagyatottak, a betegek, a hajléktalanok ügyét is…

 

Szent Adalbert-díjat kapott a főpolgármester. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kitüntetését Erdő Péter bíboros, prímás, érsek adta át Tarlós Istvánnak vasárnap Óbudán, a Szent Péter és Pál-templomban szentmise keretében.

A városvezető nem a politikai divat követését, hanem az erkölcsi normákon, hitének megélésén alapuló katolikus keresztény életet tekinti legfőbb céljának – hangzott el a ceremónián.

Neki köszönhetően Budapest költségvetésében mindig jut rész az egyházi- és hitéleti tevékenységek támogatására. Több budapesti katolikus templom és intézmény – például a Szent István-bazilika és a Mátyás-templom – is részesül műemlékvédelmi, rekonstrukciós, fenntartási támogatásban.

Elhangzott az is, hogy Tarlós István III. kerületi polgármesterként többedmagával megalapította a Szent Péter és Pál Katolikus Általános Iskolát, és biztosította az intézménynek otthont adó épületet.

Támogatta a Szent Péter és Pál-templom és a főplébánia épületeinek teljes rekonstrukcióját, a berendezések javítását, cseréjét és a templom jelenleg folyó szigetelési munkálatait.Tarlós István emellett részt vesz a plébániai közösség életében is. A főpolgármester szívén viseli az elhagyatottak, a betegek, a hajléktalanok ügyét is, fejlesztve az őket ellátó intézményeket. Mindez nemcsak szakmai rátermettségét, hanem keresztény emberi hozzáállását is jelzi.

A szentmisén részt vett mások mellett Varga Mihály pénzügyminiszter, a II. és III. kerület fideszes országgyűlési képviselője és Bús Balázs (Fidesz-KDNP) III. kerületi polgármester is.

Jellemzi azt aki adja, és akinek adja! Mindkettőre jellemző  az eddigi munkássága, megnyilatkozásai és hallgatásai alapján, hogy megtagadják a keresztényi szeretetet, irgalmat, az emberi méltóság tiszteletét, amikor kiszolgálják az épülő szélsőjobboldali nacionalista hatalom vagy nem?

Erdő Péter pedig rendszeresen semmibe veszi a katolikus egyház fejének, Ferenc pápának útmutatását ,felhívását, hogy a keresztényi szeretetet alapkövetelménye a menekültek megsegítése… Vagy tévednék?

Forrás: 168 óra / BalraMagyar

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük