Budapest, 2017. július 27. Tarlós István főpolgármester 2017. július 27-én tartott sajtótájékoztatóján egy „fakockát” mutat, amely a 3-as metró egyik szerelvényének ajtózárási problémáját okozhatta július 26-án. MTI Fotó: Mohai Balázs
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Erdő Péter kitüntette Tarlós Istvánt, aki a szívén viseli az elhagyatottak, a betegek, a hajléktalanok ügyét is…

 

Szent Adalbert-díjat kapott a főpolgármester. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kitüntetését Erdő Péter bíboros, prímás, érsek adta át Tarlós Istvánnak vasárnap Óbudán, a Szent Péter és Pál-templomban szentmise keretében.

A városvezető nem a politikai divat követését, hanem az erkölcsi normákon, hitének megélésén alapuló katolikus keresztény életet tekinti legfőbb céljának – hangzott el a ceremónián.

Neki köszönhetően Budapest költségvetésében mindig jut rész az egyházi- és hitéleti tevékenységek támogatására. Több budapesti katolikus templom és intézmény – például a Szent István-bazilika és a Mátyás-templom – is részesül műemlékvédelmi, rekonstrukciós, fenntartási támogatásban.

Elhangzott az is, hogy Tarlós István III. kerületi polgármesterként többedmagával megalapította a Szent Péter és Pál Katolikus Általános Iskolát, és biztosította az intézménynek otthont adó épületet.

Támogatta a Szent Péter és Pál-templom és a főplébánia épületeinek teljes rekonstrukcióját, a berendezések javítását, cseréjét és a templom jelenleg folyó szigetelési munkálatait.

Tarlós István emellett részt vesz a plébániai közösség életében is. A főpolgármester szívén viseli az elhagyatottak, a betegek, a hajléktalanok ügyét is, fejlesztve az őket ellátó intézményeket. Mindez nemcsak szakmai rátermettségét, hanem keresztény emberi hozzáállását is jelzi.

A szentmisén részt vett mások mellett Varga Mihály pénzügyminiszter, a II. és III. kerület fideszes országgyűlési képviselője és Bús Balázs (Fidesz-KDNP) III. kerületi polgármester is.

Jellemzi azt aki adja, és akinek adja! Mindkettőre jellemző  az eddigi munkássága, megnyilatkozásai és hallgatásai alapján, hogy megtagadják a keresztényi szeretetet, irgalmat, az emberi méltóság tiszteletét, amikor kiszolgálják az épülő szélsőjobboldali nacionalista hatalom vagy nem?

Erdő Péter pedig rendszeresen semmibe veszi a katolikus egyház fejének, Ferenc pápának útmutatását ,felhívását, hogy a keresztényi szeretetet alapkövetelménye a menekültek megsegítése… Vagy tévednék?

Forrás: 168 óra / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: