Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán pajzsként tartja az országot maga előtt, mert nincs mersze ahhoz , hogy felelősséget vállaljon azokért a bűnökért, amit Magyarország és a Magyar emberek ellen követett el?

 

Ez holnap kiderül, mint ahogy erre Ujhelyi István szocialista EP képviselő is felhívta a figyelmet legújabb írásában:

Hétfőn, vagyis holnap szavaz az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel-és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) arról a jelentésről, amely Magyarország jogállamiságának helyzetét, leegyszerűsítve az Orbán-kormány bűneit vizsgálta.

És ez utóbbi félmondat kiemelten fontos. A Fidesz ugyanis igyekszik úgy beállítani a folyamatot, mintha az európai közösség valamiféle zavaros „migránssimogató összeesküvés” mentén nekitámadna a teljes magyar nemzetnek.

Ez aljas, gerinctelen hazugság. Orbán Viktor és bűntársai hosszú ideje pajzsként tartják maguk előtt a teljes magyar nemzetet, holott ők azok, akik előre megfontolt szándékból és aljas indokból rendszeresen megsértik az európai törvényeket és értékeket. Pusztán akkor hivatkoznak európai jogra és együttműködésre, amikor nekik tetszik. Így lesz például a Velencei Bizottságból is hol hivatkozott európai szervezet, hol megvetendő, mocskos „sorosista” akciócsoport.

Mielőtt bárki narancsvakságban szenvedve ismét nemzetárulást kiáltana, legyen világos: a Sargentini-jelentés az európai előírásoknak és eljárásjognak megfelelően készül, az EP szakbizottságai adtak hozzá különvéleményt, az Orbán-kormány és a Fidesz képviselői pedig minden fórumon megkapták és megkapják a lehetőséget, hogy saját álláspontjukat megvédjék. Arról kizárólag a kormánypártok tehetnek, hogy „sorosozáson” és „brüsszelezésen” túl eddig nem voltak érdemi érveik.

Fontos azzal is tisztában lenni, hogy a jelentéshez beadott – legtöbb esetben jobboldali, néppárti vezetésű – szakbizottsági vélemények kivétel nélkül a magyar kormányt elmarasztaló kommentárokat fűztek a dokumentumhoz és kivétel nélkül a 7-es cikkelyes eljárás megindítását támogatták. Nem holmi “magyar-ellenes összeesküvésről” van tehát szó, hanem arról, hogy az európai közösség megelégelte Orbánék illiberális ámokfutását.

Szájer József fideszes EP-képviselő a minap az állami pártlapban rongyolt neki Judith Sargentininek és a magyar kormány bűneiről szóló jelentésének. Európai jogtalanságot, a magyar nemzetet támadó vádiratot, diktátorok által használt módszereket kiáltott és ami a legszebb: a „jogállamiság hiányát” rótta fel az európai közösségnek. Az a politikus, aki az egypárti alkotmányt írta az iPadjén, és aki végigasszisztálta a magyar jogállamiság ledózerolását, a bíróságok függetlenségének megtiprását, a civil világ meggyalázását.

Szájer képviselő úr legközelebb talán arról is megemlékezik a pártlap hasábjain, amikor még ellenzéki fideszesként Magyarországot elítélő határozatot hozattak a Kereszténydemokrata Internacionálé lisszaboni tanácskozásán.

Vagy, amikor Orbán Viktor még ellenzéki pártvezetőként egy strasbourgi frakcióülésen arra buzdította a néppártiakat, hogy vonják meg a Magyarországnak járó forrásokat. De, ezt inkább nyilván elfelejtenék már; ahogy oly sok minden mást.

Ujhelyi István EP képviselő – Fotó: Dr. Ujhelyi István Facebook oldala

A magyar miniszterelnök vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Százkilencvenhetedik alkalommal kongatom a harangokat, mert úgy látszik, még mindig szükség van rá. És mert radikális európai demokrataként ez a dolgom.

dr. Ujhelyi István

Európai Parlamenti képviselő (MSZP)


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: